FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 10. lipnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 10. lipnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Član Predsjedništva HDZ-a i predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Gordan Jandroković danas je u emisiji HTV-a "Nedjeljom u 2" ponovio stajalište HDZ-a da Hrvati i svi hrvatski državljani, pa tako i oni u BiH, trebaju glasovati na izborima za hrvatski parlament. Jandroković je rekao kako se ne slaže da Hrvatima u BiH treba ukinuti pravo glasovanja na izborima u Hrvatskoj, a što je u proteklih dana potaknuto iz SDP-a. "Stajalište HDZ-a je jasno, a, naravno, to je i moje stajalište - Hrvatima u BiH, kao i svim drugim državljanima Republike Hrvatske, ne treba ukidati pravo glasa, oni trebaju i dalje glasovati u skladu s hrvatskim Ustavom i zakonima", rekao je Jandroković.

VIROVITICA - Glavni tajnik DC-a Vladimir Novotny komentirao je danas vijest o prijelazu bivših DC-ovaca s dubrovačkog područja u HDZ, ocjenjujući kako je riječ o pojedincima koji su bili u DC-u dok je bio u vlasti i ljudima koji nemaju ideologiju i uvijek idu niz dlaku i uz vlast. "Zabrinjava me način na koji se u Hrvatskoj političkim konvertitima pridaje značenje prilikom takvog transfera i prikazivanje toga kao uspjeh vladajućeg HDZ-a, koji je do tih članova došao isključivo metodom prisile, prijetnje i kupnje", ustvrdio je Novotny na konferenciji za novinare. Dodao je kako to vrlo dobro oslikava i činjenica da im članske iskaznice uručuje ministar obrane, što samo potvrđuje tvrdnju kako je HDZ u stanju ratne pripravnosti, ali pokazuje i zabrinjavajuću pojavu da se policija i vojska ponovno stavljaju u stranačke funkcije.

LEĆEVICA - U Lećevici u Kaštelanskoj zagori održan je danas mirni prosvjed protiv izgradnje centra za gospodarenje otpadom Splitsko-dalmatinske županije na kojem se okupilo nekoliko stotina stanovnika tog i susjednih mjesta u organizaciji ekoloških udruga "Rast" i "Zvona Zagore", uz potporu 36 udruga iz svih krajeva Hrvatske. Predsjednik Udruge "Rast" Anđelko Parčina poručio je prosvjednicima koji su nosili natpise kojima - zbog najavljene izgradnje centra - prozivaju županijske i državne čelnike i poručuju kako je to posljednje upozorenje "ubojicama zemlje, vode i zraka" da neće uspjeti u svojemu "suludom projektu" da smeće dovedu u djevičanski netaknutu čistu prirodu.

MAKARSKA - U akvatoriju Neretvanskog kanala, na području između Zaostroga na Makarskom primorju i poluotoka Pelješca, u tijeku je akcija traganja i spašavanja 43-godišnjeg češkog državljanina Jirija Brezine koji je danas oko 13 sati iz Zaostroga plivajući krenuo prema Pelješcu. U 17 sati, nakon dojave rodbine smještene u autokampu Viter u Zaostrogu, Nacionalna središnjica za koordinaciju, traganje i spašavanje na moru iz Rijeke pokrenula je akciju traganja i spašavanja Čeha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙