FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 23. lipnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 23. lipnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić uputio je danas čestitku građanima Hrvatske u povodu Dana državnosti u kojoj ističe kako svečano obilježavajući taj dan podsjećamo se značenja 25. lipnja 1991. kad je Hrvatski sabor donio Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske. "To je jedan od najvažnijih datuma u hrvatskoj povijesti, koji ove godine proslavljamo u ozračju 15. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i primitka u Ujedinjene narode", navodi hrvatski predsjednik u čestitci.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je danas čestitku građanima Republike Hrvatske i svim hrvatskim državljanima u povodu državnog blagdana - Dana državnosti Republike Hrvatske. Podsjećajući kako je 25. lipnja 1991. Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske i Deklaraciju o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske, predsjednik Hrvatskog sabora u čestitci napominje kako te povijesne odluke predstavljaju ustavno-pravni temelj samostalne, slobodne i suverene Republike Hrvatske i ostvarenje stoljetne težnje hrvatskog naroda da samostalno i slobodno kroji vlastitu sudbinu i odlučuje o vlastitoj budućnosti.

ZAGREB - Tijekom protekle noći nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je područja Virovitičko-podravske, Primorsko-goranske, Vukovarsko-srijemske i Ličko-senjske-županije. Na području Raba, kako je jutros izvijestio Državni centar 112, padala je tuča veličine breskve, koja je izazvala velike štete u Kamporu, Supetarskoj Dragi i Mundanijama. Prouzročena je šteta na automobilima, voćkama i poljoprivrednim usjevima. U Senju i širem području tuča je prouzročila štete na automobilima i krovovima kuća. U Vukovarsko-srijemskoj županiji nevrijeme je pogodilo Županju, Bošnjake, Topolu, Podgajce i Vrbanje.

VINKOVCI - Najveće štete od noćašnje tuče u Vukovarsko-srijemskoj županiji prouzročene su na ratarskim usjevima na području Vrbanje, Posavskih Podgajaca i Topole, rečeno je danas u Županijskom centru 112. Na području Vrbanje štete se procjenjuju na 10 do 20 posto, u Posavskim Podgajcima na 5 do 10 posto, a na području Topole na 20 do 30 posto. Tuča je zabilježena i na području Županje i općine Bošnjaci, ali na tim područjima nije bilo štete.

KARLOVAC - Osam policajaca i jedan pripadnik "Bad Blue Boysa" lakše su ozlijeđeni tijekom jučerašnje humanitarne nogometne utakmice hrvatskog prvaka NK "Dinama" i trećeligaša NK "Karlovca", priopćila je danas PU karlovačka. Četvorica navijača odgovarat će kazneno za napad na službenu osobu, a 13 navijača prekršajno zbog nasilja na športskim terenima i narušavanja javnog reda i mira, stoji u priopćenju. Pred kraj prvog poluvremena u 18,45 sati počeo je u skupini od oko 600 pripadnika BBB-a međusobni obračun, koji se pretvorio u napad na policiju, koja je pokušala osigurati red i mir. Igrači "Dinama" u Karlovac su stigli s priprema na Rogli i uključili se u humanitarnu akciju Karlovačke banke "Štedim i darujem", kojom se prikuplja milijun kuna za Dječji odjel Opće bolnice u Karlovcu.

ZADAR - Jedna je osoba smrtno stradala, jedna teže, a jedna je lakše ozlijeđena u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila rano jutros na autocesti Split-Zagreb, na Masleničkom mostu. Po podacima policije osobni automobil "BMW" zagrebačkih registracijskih oznaka iz zasad neutvrđenih razloga u 5,50 sati udario je na samom ulazu u most u ogradu mosta pri čemu je tridesetdevetogodišnji suvozač iz Zagreba smrtno stradao, njegov brat (37) zadobio je teške tjelesne ozljede, a vozač je lakše ozlijeđen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙