FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 10. lipnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 10. lipnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Zagrebačka policija potvrdila je danas da nad tri osobe provodi kriminalističku obradu zbog odavanja službene tajne, a po pisanju tiska, riječ je o bliskim prijateljima i suradnicima umirovljenog generala Vladimira Zagorca kod kojih su navodno nađeni povjerljivi dokumenti iz MORH-a. Policijska glasnogovornica Aleksandra Ljuba potvrdila je da kriminalistička obrada traje, no pojedinosti nije željela otkriti jer još nije završena. "Jutarnji list" danas je objavio da su trojica Zagorčevih prijatelja Josip Ferek, Roman Binder i Krunoslav Trajković jučer saslušani u policiji.

METKOVIĆ/DUBROVNIK - Metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo pristupio je danas Hrvatskoj seljačkoj stranci (HSS), a člansku iskaznicu danas mu je osobno uručio predsjednik stranke Josip Friščić. Jambu je HSS-ovu člansku iskaznicu primio na javnoj tribini HSS-a u Metkoviću na kojoj je predstavljena knjiga Ivana Jurića "Osnivanje i djelovanje HSS-a u Donjem Poneretvlju". Time je i formalno realizirano ono o čemu se proteklih mjeseci govorilo da će kontroverzni metkovski gradonačelnik postati članom HSS-a. Predsjednik HSS-a Josip Friščić kazao je tom prigodom da će Jambo nositi listu koalicije HSS-HSLS u 10. izbornoj jedinici u kojoj očekuje da će ona dobiti tri saborska mandata.

ZAGREB - Udruga slijepih i slabovidnih studenata "Šišmiš" primila je danas od potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor 130 tisuća kuna financijske potpore za projekt prijevoda obvezne studentske literature na Braillevo pismo u 2007. godini. Potpredsjednica Vlade podsjetila je da je Ministarstvo i protekle dvije godine financiralo isti projekt Udruge "Šišmiš" i izrazila nadu da će njegovo financiranje i u ovoj godini pomoći uspješnoj realizaciji studija slijepih i slabovidnih studenata, kao i njihovog kasnijeg lakšeg zapošljavanja. Na dodijeljenim sredstvima zahvalio se predsjednik Udruge "Šišmiš" Gordan Radić.

KARLOVAC - U karlovačkoj Općoj bolnici noćas su umrla dvojica muškaraca stradala jučer poslijepodne u sudaru triju osobnih vozila u Cerovcu Vukmanićkom, doznaje se u karlovačkoj policiji. U sudaru dva vozila hrvatskih registarskih oznaka, "yugo 45" i "audi 80", i jednog austrijskih, "hyundai", na ličkoj cesti (D1) ozlijeđeno je osam osoba, od kojih tri teže. Tijekom noći 68-godišnji vozač "yuga" i njegov 51-godišnji suvozač, obojica iz Karlovca, preminuli su u bolnici. Njihov 58-godišnji suputnik ostao je paraliziran, no liječnici kažu da je izvan životne opasnosti. Ostalih petoro sudionika prometne nesreće lakše su ozlijeđena.

BABINA GREDA - Tradicionalnu manifestaciju "Konji bijelci", koja se 27. put održava u Babinoj Gredi, otvorio je danas vukovarsko-srijemski župan Božo Galić. U tradicionalnom natjecanju u vezanju konjskih repova, vožnji zaprega na paliju, uprezanju konja, sklapanju šokačkih kola i tekličkom jahanju najboljom se pokazala ekipa Konjogojske udruge iz Babine Grede u kojoj su bili Željko Strainterberger i Marko Lučić. Sudjelovale su ekipe šest slavonskih konjogojskih udruga. Babinom Gredom prodefiliralo je i 27 svečanih svatovskih konjskih zaprega, a najljepšom je proglašena zaprega Željka Gregorovića iz Babine Grede.

ZAGREB - Hrvatski igrani film za djecu "Duh u močvari" redatelja Branka Ištvančića uvršten je u službeni program igranih filmova za djecu na Međunarodnom filmskom festivalu u Meksiku, koji će se održati od 7. do 12. kolovoza u glavnom gradu Meksika. Ovo je drugi međunarodni festival koji je uvrstio Ištvančićev film u službeni program i konkurenciju za nagrade. Prije Meksika film će biti prikazan 27. i 28. lipnja u službenom programu na 25. međunarodnom festivalu u Muenchenu, drugom po važnosti iza Berlinalea u Njemačkoj. Film će biti prikazan u programu Kinder Film Festivala. To će, nakon festivala u Puli prošle godine, biti svjetska premijera filma koji je nastao u produkciji Interfilma i HRT-a 2006. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙