FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 24. lipnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 24. lipnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

ZAGREB - Srbijanski predsjednik Boris Tadić, koji boravi u Zagrebu gdje će u nedjelju sudjelovati na Energetskom summitu jugoistočne Europe, dao je za emisiju Hrvatske radiotelevizije "Nedjeljom u 2" intervju u kojemu se ispričao Hrvatima za nesreće koje su im nanijeli Srbi. "Moje isprike svim pripadnicima hrvatskog naroda koje je netko učinio nesretnim u ime mog naroda - ja ih upućujem i preuzimam na sebe odgovornost", rekao je srbijanski predsjednik Boris Tadić za emisiju "Nedjeljom u 2", kako je objavio HRT u subotnjem "Dnevniku". Emisija, koja je snimljena u četvrtak 21. lipnja, bit će emitirana u nedjelju 24. lipnja.

LISABON - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku Javier Solana ocijenio je "vrlo konstruktivnim" sastanak s glavnim iranskim pregovaračem Alijem Laridžanijem održan u subotu navečer u Lisabonu. "Imali smo vrlo konstruktivan sastanak", rekao je Solana novinarima nakon četverosatnog razgovora s Laridžanijem i najavio novi sastanak za tri tjedna. Mjesto novog sastanka nije poznato. Solana i Laridžani pokušavaju ponovno pokrenuti pregovore o iranskom nuklearnom programu, za koji međunarodna zajednica sumnja da ima za cilj razvoj nuklearnog oružja, što Teheran opovrgava.

KAIRO - Britanski arheolozi otkrili su više od 3.000 godina staru mumiju vrhovnog egipatskog svećenika u Dolini kraljeva pokraj Luksora, objavila je u subotu agencija Mena. Radi se o mumiji vrhovnog svećenika Senefera iz vremena 18. dinastije (1550-1292 prije Krista), a otkrila ju je skupina arheologa sa sveučilišta u Cambridgeu. "Mumija je pronađena u grobu 99 u Dolini kraljeva", objavila je egipatska agencija Mena. Vrhovni svećenik smatrao se jednom od najvažnijih osoba u egipatskom kraljevstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙