FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 18. lipnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 18. lipnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

NEW YORK - Izraelski premijer Ehud Olmert zatražio je u ponedjeljak snažniji UN-ov nadzor južne libanonske granice nakon što su, prvi put nakon prošlogodišnjeg rata, rakete ispaljene s juga Libanona na sjeverni Izrael. Tijekom sat i pol dugog sastanka s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom u New Yorku, Olmert je rekao kako se susret dvojice čelnika događa na "vrlo uznemirujući dan", kada su na Izrael ispaljene tri rakete i dok traju sukobi između palestinskih frakcija Fataha i Hamasa. Premijer je rekao da ga je napad raketama podsjetio na početak rata između Izraela i libanonskih gerilaca iz Hamasa. UN-ove mirovne snage u Libanonu i libanonska vojska trebali bi spriječiti daljnje raketne napade na Izrael, rekao je Olmert, a prenose diplomati. "Libanon je bio vrlo miran posljednjih devet mjeseci i nadamo se da će tako ostati", rekao je Olmert.

SYDNEY - Australija i Sjedinjene Države pokrenule su u ponedjeljak dosad najveću zajedničku vojnu vježbu u kojoj sudjeluje 27.500 vojnika potpomognutih nosačem zrakoplova, a cilj joj je učvrstiti vojnu nadmoć saveznika u azijskopacifičkoj regiji. U vježbi Talisman Sabre, koja se održava svake dvije godine, 20.000 američkih i 7.5000 australskih vojnika bore se protiv izmišljenih neprijatelja, Kamarianaca i Musorianaca u kombiniranim kopnenim i pomorskim bitkama, u kojima se iskušavaju njihove borbene vještine, te sposobnosti mirovnih operacija i dostave humanitarne pomoći. Vježba, koja će trajati do 2. srpnja, uključuje i deset američkih te 20 australskih ratnih brodova kao i 125 zrakoplova uz obale Rockhamptona u državi Queensland na sjeveroistoku Australije.

KABUL - Sedmero afganistanske djece poginulo je u nedjelju u zračnom napadu koalicijskih snaga u Afganistanu, izvijestile su u ponedjeljak koalicijske snage. Zračni napad dogodio se u jugoistočnoj provinciji Paktika, u blizini granice s Pakistanom, a u napadu je ubijeno i nekoliko talibanskih pobunjenika, stoji u izjavi koalicijskih snaga.

KABUL - Bomba postavljena uz cestu u južnom Afganistanu ubila je u nedjelju tri vojnika iz sastava međunarodnih koalicijskih snaga te njihova prevoditelja, izvijestile su u ponedjeljak koalicijske snage u Afganistanu. Vojnici su se vozili automobilom u blizini grada Kandahara kada je na cesti eksplodirala bomba. Idenitet poginulih još nije poznat. Provincija Kandahar jedno je od glavnih sjedišta talibanskih pobunjenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙