FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 16. svibnja 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 16. svibnja 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Hrvatski sabor danas je 25. sjednicu nastavio raspravom o konačnom prijedlogu izmjena Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi, kojim se uvodi mogućnost da birači na referendumu mogu opozvati neposredno izabranog lokalnog čelnika (gradonačelnika, općinskog načelnika ili župana). Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravu Antun Palarić obrazložio je da bi referendum raspisivalo lokalno predstavničko tijelo, ako lokalni čelnik krši zakon, ne izvršava odluke predstavničkog tijela, te počini znatnu materijalnu štetu lokalnoj jedinici. Saborska oporba usprotivila se donošenju izmjena Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi, ocjenjujući ih neprovedivim i konfuznim, suprotno od HDZ-a, koji podupire taj Vladin prijedlog. Oporbenjaci su suglasni da bi, usvoji li Sabor predložene izmjene, to općine, gradove i županije uvelo u nestabilnost i stalne političke sukobe.

ZAGREB - Strukovni sindikat hrvatskih zaštitara i čuvara priopćio je danas da je u ponedjeljak u MUP-u održan radni sastanak predstavnika policije, poslodavaca u zaštitarstvu, banaka i sindikata o tome kako novim pravilnikom osigurati viši stupanj osobne sigurnosti zaštitara u poslovima transporta novca. Na sastanku je postignut visok stupanj suglasnosti oko provođenja mjera sigurnosti za vrijeme obavljanja transporta novca, te suglasnost da se za prijenos novca koriste sredstva koja će onemogućiti eventualnim pljačkašima da otuđeni novac stave u promet i okoriste se rezultatima pljačke.

MAKARSKA - Drugi festival stripa "MaFest", na kojemu će se proslaviti 25. rođendan popularnog strip serijala "Martin Mystere", održat će se od 18. do 20. svibnja u Makarskoj. Makarski festival ugostit će Alfreda Castellija, tvorca stripa "Marti Misterija" i Lucia Filippuccija, jednog od najplodonosnijih crtača tog serijala. Uz burzu stripova i tribine, u popratnom programu održat će se pet koncerata.

ZAGREB - Na sajmu Medicina i tehnika, koji se održava na Zagrebačkom velesajmu, Hrvatska udruga medicinskih sestara predstavlja se Burzom znanja, edukativnim događajem koji obuhvaća radionice i predavanja za medicinske sestre i tehničare, te posjetitelje, priopćeno je danas iz udruge. Ovogodišnja Burza znanja održava se pod nazivom "Sigurna radna okolina - kvalitetna i učinkovita zdravstvena njega", a namijenjena je promociji zdravlja i jačanju uloge medicinskih sestara i svih zdravstvenih djelatnika u hrvatskoj javnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙