FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 19. svibnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 19. svibnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Glavni odbor SDP-a danas će utvrditi kandidate za predsjednika stranke, koji će se birati na izvanrednoj izbornoj konvenciji za dva tjedna, te stranačke izaslanike i članove radnih tijela konvencije. Sjednica Glavnog odbora počela je minutom šutnje za utemeljitelja i dugogodišnjeg predsjednika SDP-a Ivicu Račana, kojega su se u prigodnim govorima prisjetili predsjednik Glavnog odbora Tonino Picula i saborski zastupnik SDP-a Josip Leko. Kandidature za predsjednika SDP-a dosad su predali zamjenica predsjednika stranke Željka Antunović, predsjednik Glavnog odbora Tonino Picula, član Izvršnog odbora Zoran Milanović i prvi zagrebački SDP-ovac Milan Bandić, a potpredsjednik stranke Zlatko Komadina, kako je najavio, o tome prihvaća li kandidaturu za koju ga je nominirao riječki SDP očitovat će se na današnjoj sjednici Glavnog odbora.

OSIJEK - Branimir Glavaš prebačen je noćas oko jedan sat iz zagrebačke zatvorske bolnice u osječki zatvor, potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac. Odluku o prebacivanju iz zatvorske bolnice, gdje je doveden 10. svibnja iz osječkog zatvora, donijela je Uprava za zatvorski sustav u Zagrebu na temelju mišljenja liječničkog konzilija, koji je pregledom Glavaša ocijenio da mu je zdravstveno stanje dobro, rekao je Rožac. Glavaš je prebačen u zagrebačku zatvorsku bolnicu, jer je 27. travnja u osječkom zatvoru stupio u štrajk glađu te odbijao liječničke preglede. Nezavisni saborski zastupnik Branimir Glavaš nalazi se u osječkom zatvoru od 17. travnja, zbog optužnice da je sudjelovao u ratnom zločinu u Osijeku 1991.

ZAGREB - Pravni leksikon, najnovije izdanje Leksikografskog zavoda "Miroslav Krleža", koji će biti 21. svibnja predstavljen u Zagrebu, prvo je univerzalno leksikografsko djelo na hrvatskom jeziku koje sustavno obrađuje pravo i pravnu znanost. U pisanju više od 6500 natuknica sudjelovali su eminentni znanstvenici pravnih fakulteta u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, stručnjaci u području pravosuđa, gospodarstva, bankarstva, društvenih djelatnosti, stručnih službi i uprave te nastavnici bogoslovnog, politološkog, ekonomskog, pomorskog i prometnog fakulteta i drugih visokoškolskih ustanova. Leksikon, na 1872 stranice, kako ističe nakladnik, pruža iscrpan pregled pravne znanosti, njenih disciplina, kategorija i teorija te povijesti prava i pravnih sustava, a obrađuje i suvremene teme.

ZAGREB - Državni zavod za zaštitu prirode i Javna ustanova "Maksimir" sutra će u zagrebačkome parku Maksimiru obilježiti Dan zaštite prirode u Hrvatskoj i Međunarodni dan biološke raznolikosti. Jedna od važnih zadaća Državnog zavoda za zaštitu prirode i javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima u Hrvatskoj podizanje je svijesti o potrebi zaštite prirode u Hrvatskoj. U tome cilju i ove, kao i prošle godine, suradnjom dviju institucija organizira se prigodni program u povodu Dana zaštite prirode u Hrvatskoj i Međunarodnog dana biološke raznolikosti, 22. svibnja, izvijestili su organizatori. Građanima će se predstaviti ustanove i udruge koje skrbe o zaštiti prirode, a imat će priliku pod vodstvom stručnjaka Hrvatskoga ornitološkog društva prošetati Maksimirom i upoznati neke od 115 vrsta ptica i njihovo glasanje. Priređuje se i nagradna igra "Potraga za blagom", te predstava "Mala zelena gusjenica".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙