FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 23. svibnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 23. svibnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Nakon provedene istrage Ured za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta (USKOK) podignuo je jučer pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv bivšega načelnika općine Zagvozd zbog zloporabe državne vlasti, položaja i ovlasti te povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Na internetskim stranicama USKOK-a objavljeno je da je podignuta optužnica protiv hrvatskoga državljanina rođenog 1955. Tereti ga se da je od studenoga 2003. do travnja 2005. kao načelnik općine Zagvozd, a ujedno i predsjednik Povjerenstva za pripremu i provedbu postupka nabave robe, radova i usluga, koji je ovlašten zastupati općinu i odgovoran je za poštivanje Zakona o javnoj nabavi, pogodovao u davanju poslova i njihovu ugovaranju tvrtki čiji je bio osnivač i odgovorna osoba, kao i njegova supruga na koju je prenio poslovni udio.

SINJ - Upravni odbor Viteškog alkarskog društva na sinoćnjem nastavku sjednice od subote donio je odluku o povratku trojice alkara Stipe Breke, Ivice Perića i Ognjena Preosta u pripreme za ovogodišnja alkarska natjecanja. Od 11 članova Odbora 10 ih je bilo za povratak trojice alkara, a jedan protiv. Uz trojicu alkara koji su, kako su rekli, zbog protivljenja politizaciji alke bili isključeni iz natjecanja prije šest godina, Upravni odbor je odlučio pozvati još 30 alkara na ovogodišnje pripreme među kojima je osam vježbenika, onih koji po prvi puta sudjeluju na pripremama. Pripreme će započeti u četvrtak u 18 sati kada se svi alkari trebaju odazvati pozivu vojvode na Gradski hipodrom gdje će izvršiti dekonzerviranje svoje opreme. Već sutradan, u petak, alkari će započeti jahaće pripreme za 292. alkarska natjecanja.

LABIN - Motociklist je smrtno stradao u teškoj prometnoj nesreći koja se sinoć oko 20,15 sati dogodila na cesti Labin-Vozilići kod mjesta Štrmac, izvijestila je istarska policija. Nesreća se dogodila kada je 24-godišnji motociklist L.B. iz mjesta Marići u općini Sveta Nedelja upravljajući motociklom "suzuki" pulskih registarskih oznaka započeo pretjecati kolonu vozilu te je u jednom trenutku izgubio nadzor nad motociklom te sletio izvan kolnika udarivši pritom u stijenu uz cestu. Motociklist je poginuo na mjestu događaja, a očevid nesreće obavili su djelatnici labinske prometne policije.

PULA - U središtu Pule sinoć je oko 19,30 sati nožem na smrt izboden 44-godišnji Puljanin, izvijestila je istarska policija. Nakon što je na ulazu zgrade u Zadarskoj ulici pronađen ubijeni M.K. iz Pule, djelatnici istarske krim-policije su, po dojavi susjeda, uhitili muškarca za kojeg se osnovano sumnja da je počinio ubojstvo. Istražni sudac Svetislav Vujić u izjavi novinarima kazao je kako je nakon verbalnog sukoba između dvojice muškaraca došlo do fizičkog obračuna u kojem je zbog višestrukih smrtonosnih ozljeda preminuo M.K. Nesluženo se doznaje da je do sukoba došlo između zeta i tasta. Istraga je u tijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙