FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 12. svibnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 12. svibnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

PRAG - Angelina Jolie i Brad Pitt borave s obitelji u Pragu, na veselje mjesnih i stranih paparazza koji ne ispuštaju iz vidokruga "najglamurozniji par planete". U petak je njihova nazočnost na izlasku iz vrtića u Pragu, koji pohađa njihov sin Maddox (5) izazvala pravi metež, rekli su svjedoci. Angelina Jolie u Pragu do kraja svibnja snima "Wanted", filmsku adaptaciju istoimenog stripa, u kojem glumi uz Jamesa McAvoya i Morgana Freemana. I u utorak navečer njihova je nazočnost u restoranu u starom gradu izazvala svađu paparazza iz Francuske, Njemačke, Engleske i SAD-a i malo je nedostajalo da dođe do nasilja. Praški tabloid Blesk tvrdi da nazočnost fotografa do te mjere izluđuje Jolie da je ona izgubila živce i vikala da je Češka grozna zemlja, da joj nije važno hoće li izgubiti milijardu dolara, ali da tamo neće ostati, dok je jedan paparazzo fotografirao malu Shiloh, koja je navršila godinu dana.

PEKING - Policajci u glavnom gradu Kine dobili su nove naredbe: dosta je arogancije, prestanite psovati i nemojte spustiti slušalicu građanima koji prijavljuju kazneno djelo. Nove smjernice objavljene u petak najnoviji su pokušaj gradskih vlasti da se popravi imidž Pekinga uoči Olimpijskih igara 2008. godine, objavila je državna agencija Xinhua. Vlasti su već pokrenule razne kampanje: postavljanja znakova na engleskom i smanjivanja količine smeća i zabrane pljuvanja po cesti. Jedan dan u mjesecu posvećen je poučavanju stanovnika kako se strpljivo čeka u redu bez preguravanja. Policijsko istraživanje pokazalo je da se ljudi u velikim gradovima poput Pekinga najčešće tuže na drskost, a Xinhua je objavila da policija često na pozive odgovara riječima: "Ja nemam ništa s tim. Gnjavi nekog drugog", ili "Nemaš dokaza? Onda nas nemoj gnjaviti".

HONG KONG - Nove divovske pande iz Kine stigle su u Hong Kong i zabavni park u kojem su smještene dodijelio im je vlastiti blog. Mužjak Le Le prvi je spomenut kao panda koja je "službeno ušla u veliku hongkonšku obitelj". On i ženka Ying Ying stigli su u tu bivšu britansku koloniju 24. travnja kao dar kineske vlade koja je tako obilježila desetu godišnjicu povratka Hong Konga matici zemlji. Blog se može naći na adresi www.oceanpark.com.hk, a opisuje prvi dan tih panda u novom domu, tematskom parku Ocean Park. "Sretni smo i uzbuđeni zbog novog doma. Ying Ying već je pokazala i svoj u naglu narav i neprestano se penjala i kružila po novoj kući".

KOLKATA - Policija na istoku Indije spasila je jednog muškarca koji je mjesec dana bio vezan lancima jer se oženio svojom ljubavlju iz djetinjstva usprkos željama oca i seoskog muslimanskog vodstva, objavile su u petak vlasti. Raghu Amin (21) bio je svezan lancima u blagovaonici u svojem selu u Zapadnom Bengalu. U lance ga je bacio otac jer je Raghu javno objavio da se oženio 18-godišnjom Sehnaaz Khatoon iz siromašnije obitelji iz niže klase, priopćila je policija. "Bio je u lancima cijelo vrijeme, čak su mu u znak kazne tako davali i hranu", rekao je policajac Jay Biswas. Raghu je spašen u četvrtak navečer, a policija je u njegovo selo Baduriju, 70 kilometara sjeverno od Kolkate, glavnog grada te savezne države, došla na poziv žene. Raghuov otac uhićen je pod optužbom da ga je protuzakonito lišio slobode, a policija kaže da još traži neke lokalne svećenike koji su vjerojatno također upetljani u taj slučaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙