FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 8. svibnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 8. svibnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LYON - Francuz iz mjesta Chateau-Chinona, u departmanu Nievre, i dalje na svakim predsjedničkim izborima glasuje za Francoisa Mitterranda, bivšeg francuskog predsjednika koji je umro 1996. godine, zahvaljujući zalihama glasačkih listića iz tog vremena. "Prvi put sam glasovao za njega 1981. Nakon toga opet, 1988., 1995., 2002. i sada, 2007. Nezamjenjiv je, to je glavni razlog", rekao je za AFP Jacky Pannetrat, 52-godišnji trgovac. "I 2012. ću opet glasovati za njega. To je glasovanje prijateljstva i vječne vjernosti", dodao je taj politički odani Francuz.

LONDON - Britanac kojemu su liječnici rekli da "neće još dugo" jer ima rak, dao se u mahnito trošenje svoje ušteđevine pa sad traži odštetu jer je u međuvremenu ustanovljeno da je dijagnoza bila pogrešna, a on financijski propao. Johnu Brandricku (62) prije dvije godine liječnici su dijagnosticirali rak gušterače i rekli da će umrijeti u roku od godine dana. Dao je otkaz na poslu, prodao ili podijelio gotovo sve što je imao, prestao otplaćivati kuću i potrošio ušteđevinu na odlaske u restorane i na provode. Ostalo mu je još samo crno odijelo, bijela košulja i crvena kravata, komplet u kojem je htio biti pokopan, kad se godinu dana poslije pokazalo da navodni tumor nije ništa drugo do li po život neopasna upala gušterače. Ako ne dobije odštetu Bandrick planira prodati kuću ili tužiti bolnicu koja je postavila pogrešnu dijagnozu. Bolnica je već priopćila da razumije njegov problem, ali uz napomenu da drukčija dijagnoza na osnovu prvih nalaza nije mogla biti postavljena.

WASHINGTON - Ljudi koji dnevno popiju šalicu ili dvije čaja imaju manji rizik obolijevanja od dvaju najčešćih oblika raka kože, objavili su znanstvenici. U studiji na gotovo 2,200 odraslih ljudi, znanstvenici su otkrili da osobe koje popiju barem jednu šalicu čaja dnevno imaju znatno manji rizik (20 do 30 posto) obolijevanja od dvaju najčešćih vrsta raka kože (raka pločastih i temeljnih stanica) od onih koji čaj uopće ne konzumiraju. Razlika je još i veća kod sudionika istraživanja koji čaj redovito ispijaju desetljećima, objavio je list Journal of the American Academy of Dermatology.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙