FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 30. travnja 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 30. travnja 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LONDON - Britanski princ Andrew, kojega tabloidi zafrkavaju zbog jetsetterskoga života, izjavio je da je on zapravo jeftin kao veleposlanik britanskh poslovnih tvrtki, iako njegove misije stoje petsto tisuća funta na godinu. "Ništa nije bolje nego osobno upoznati te ljude", rekao je drugi sin kraljice Elizabete za list The Independent on Sunday. Andrew putuje cijelim svijetom, od Brazila i Kine do Rusije i posebni je izaslanik organizacije Britanska trgovina i ulaganja, vladina tijela koje se bavi promocijom britanskih tvrtki u inozemstvu i privlačenjem stranih ulagača. Na pitanje je li on vrijedan pola milijuna funta koliko ga plaćaju porezni obveznici, Andrew je odgovorio: "Kad se uzme u obzir koliko se toga vrati ulaganjem u Ujedinjeno Kraljevstvo, i da sam ja samo jedan od ljudi u toj organizaciji, rekao bih da je 500 tisuća funta povoljna cijena".

TEHERAN - Iranske su vlasti brijačima u Teheranu dostavile pismeni nalog u kojem im strogo zabranjuju iranske muškarce šišati ili brijati na zapadnjački način, objavio je u nedjelju iranski list "Etemad" pozivajući se na strukovni udrugu brijača. U slučaju da brijači i frizeri prekrše zabranu "zapadnih frizura", prijeti im oduzimanje dozvole za rad. Pobliže informacije o tome što vlasti točno podrazumijevaju pod "zapadne frizure" u nalogu nisu navedene. Međutim, prema podacima strukovne udruge list zaključuje da bi primjerice svako tretiranje muških obrva predstavljalo kršenje norme. Muškarci ne smiju ni čupati obrve niti ih bojati. Bilo kakva šminka ili kozmetika mora nestati iz salona za muškarce.

BEČ - Znanstvenici su zabrinuti zbog vrlo štetnoga učinka proizvodnje umjetnoga snijega na alpski eko-sustav i izvore vode zbog toga što on isušuje planine. U mnogim alpskim područjima proizvodnja umjetnoga snijega sve je raširenija zbog sve viših temperatura i sve veće turističke navale. Europski turoperatori potroše oko tri milijarde eura na godinu da bi umjetnim snijegom prekrili 23.800 hektara Alpa, a tijekom sljedećih godina namjeravaju taj broj učetverostručiti. Nestašice vode već su primijećene, tvrdi Carmen de Jong, znanstvenica s francuskog sveučilišnog Instituta za planine. "U nekim francuskim dolinama danas je zimi u potocima 70 posto manje vode nego prije", upozorila je de Jong na marginama glavne skupštine Europskoga društva za geologiju koja se održava u Beču.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙