FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 23. travnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 23. travnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

ZAGREB/LOS ANGELES - George Clooney i Brad Pitt, glumačke zvijezde i filmski partneri u filmovima "Oceanovih 11" i "Oceanovih 12", ponovno će glumiti zajedno u crnoj komediji braće Coen, izvijestili su britanski mediji pozivajući se na informacije objavljene u časopisu Hollywood Reporter. Časopis je prenio podatak prema kojem su obojica glumca potpisala ugovor za snimanje filma Joela i Ethana Coena pod nazivom "Burn After Reading". Radnja se vrti oko događaja povezanih s CIA-inim agentom koji je izgubio disk sa sadržajem knjige na kojoj radi. Film je navodno djelomično utemeljen na romanu bivšeg direktora CIA-e Stansfielda Turnera "Burn Before Reading: Presidents, CIA Directors and Secret Intelligence".

VIGEVANO - Tijekom subotnjeg posjeta Benedikta XVI. gradu Vigevanu na sjeveru Italije, poznatom po izradi kvalitetne obuće, Papi je poklonjen 15.001 par cipela. Jedan par je osobno za Papu, a ostalih 15.000 bit će donirano siromašnima diljem svijeta. Papi je poklonjen par vrlo kvalitetnih crvenih mokasina koji je izradila i potpisuje tvrtka Moreschi, a izrađene su od klokanove kože. Ostalih 15.000 pari, uglavnom su čizme i ostale vrste praktičnih cipela. Lokalni industrijalci poslat će ih izravno humanitarnim udrugama čije će im adrese dati Vatikan. Papa Benedikt XVI. tijekom prošle godine često je bio na meti medija nakon što je objavljeno da su neke njegove cipele dizajnirali i darovali mu vrhunski talijanski proizvođači cipela poput primjerice Prade, no Vatikan informaciju nije nikad potvrdio.

TAIPEI - Tajvanski zoološki vrt postao je predmetom ismijavanja nakon što je 28 godina za jednu slonicu mislio da je slon, pišu u nedjelju novine. Zoološki vrt Shoushan u Kaohsiungu na jugu Tajvana dobio je dva afrička slonića od američkog zoo-a 1979. i pretpostavio da se radi o ženki i mužjaku. Djelatnici zoološkog vrta nazvali su slonove Ali i Annie i podizali ih kao par. Čak su im priredili vjenčanje 2002. Annie je uginula 2003. godine. Iako Annie nikad nije imala mlade nitko nije posumnjao da su obje životinje istog spola budući da je Ali, za koju je u međuvremenu slučajno otkriveno da je također ženka i koja sada ima 33 godine i teži pet tona, uvijek bila veća, jača i nasilnija od Annie. Zoološki vrt se ispričao za pogrešku i priopćio je da će provjeriti spol svoje 683 životinje kako ne bi ponovno došlo do zabune.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙