FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 7. svibnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 7. svibnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

ZAGREB - Paris Hilton, koja je u prošli petak osuđena na 45 dana zatvora i o čemu su izvijestili mediji diljem svijeta, potaknula je jednu novinsku agenciju da provede test kojim bi pokušala doznati treba li njoj uopće ta sveprisutna nasljednica hotelskog lanca. Što bi se dogodilo da novinska agencija, na čije se izvješćivanje oslanjaju mnogobrojni mediji, svjesno prestane javljati o dogodovštinama 26-godišnje Hilton pokušao je doznati Associated Press (AP). Treba li AP Paris Hilton, bilo je pitanje u pozadini testa kojim je američka novinska agencija željela vidjeti što će se dogoditi ako ne bude cijeli tjedan pokrivala taj medijski fenomen. Pokazalo se da ni jedan od nekoliko tisuća korisnika, među kojima su i vodeći mediji u SAD-u, tijekom pokusnog tjedna nije nazvao AP i pitao za priču o Paris Hilton.

KUALA LUMPUR - Malezijski ministar informiranja je predložio da bi vlada trebala označiti blogere kao amatere kako bi se spriječilo "da zavode čitatelje lažima i glasinama". Prijedlog je uslijedio nakon što je malezijska Nacionalna udruga novinara pozvala vlasti prošli tjedan da priznaju blogove kao novi informacijski medij. Ministar informiranja Zainuddin Maidin je kazao da "vlada strahuje da blogove mogli zloupotrebljavati oni koji žele širiti klevete", prenijela je agencija Bernama. "Moramo to kontrolirati", kazao je Zainuddin. "To znači da treba postojati mehanizam koji kontrolira taj fenomen, uključujući i klasifikaciju web-blogera u profesionalce ili neprofesionalce", dodao je. Prema njegovim riječima, čitatelji bi na taj način znali mogu li vjerovati određenom blogeru.

WELLINGTON - Nesreća u kojoj je poginuo novozelandski pilot John Borman (60) dogodila se nakon što je on pokušao ultra-laki zrakoplov popraviti ljepljivom trakom, utvrdila je službena istraga. Borman, koji je predstavljao Novi Zeland na natjecanjima u formacijskom letenju, poginuo je 2005. godine kada se srušio u jezero Taupo dok je pokušao poletjeti nakon što je popravio zrakoplov, kojeg je sam napravio. Zrakoplov je bio oštećen kada je pogodio manji val prilikom pokušaja uzlijetanja, stoji su službenom izvješću. "Nakon oštećenja zrakoplov je bio tehnički i legalno neupotrebljiv", izjavio je inspektor Civilnih zrakoplovnih vlasti Tom McCready. Prema njegovim riječima, Borman, čija je supruga preživjela pad zrakoplova, pokušao je zakrpati oštećenje na nosu svog Seawind zrakoplova ljepljivom trakom. McCready kaže da je Borman bio u stanju u kojem inače normalno konzervativni i sposobni piloti i inženjeri pod pritiskom da što prije dođu doma donose nekarakteristične odluke.

MEXICO - Rekordnih 18.000 ljudi u potpunosti se razodjenulo i poziralo američkom fotografu Spenceru Tunicku na trgu Zocalo, središnjem dijelu meksičke prijestolnice i nekadašnjem srcu drevnog astečkog carstva. Tunick, koji se proslavio masovnim skupnim fotografijama nudista od Europe do Južne Amerike, ovim je oborio svoj prethodni rekord postavljen u Barceloni 2003. godine, kada mu je poziralo oko 7.000 ljudi. Tunick je pomoću megafona upravljao masom i postavljao ih u različite poze. Tako je snimio fotografije svojih meksičkih modela s podignutim rukama, polegnutih na tlu, ili postavljenih u obliku strelice. Stotinu policajaca pazilo je da se razni voajeri ne bi previše približili mjestu snimanja, a iznad trga je proglašena zona zabrane letenja. Zocalo je jedan od najvećih trgova svijeta, omeđen veličanstvenom katedralom, gradskom vijećnicom i zgradom savezne vlade. U jednom kutu nalaze se i ostaci drevnog astečkog hrama, nekadašnjeg središta njihova carstva. Neki Meksikanci smatraju da ovako masovan odaziv ukazuje da su stanovnici glavnog grada sve manje konzervativni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙