FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Misija Vijeća sigurnosti UN počela razgovore u Prištini

PRIŠTINA,27. travnja 2007.(Hina) -
PRIŠTINA,27. travnja 2007.(Hina) -

Misija Vijeća sigurnosti UN-a, koja je u četvrtak navečer iz Beograda doputovala u Prištinu, počela je u petak ujutro službeni posjet Kosovu sastankom s najvišim predstavnicima međunarodne zajednice, u sjedištu UNMIK-a.

Predstavnike međunarodnih institucija na Kosovu predvode civilni upravitelj UN-a na Kosovu Joachim Ruecker i zapovjednik KFOR-a, njemački general Roland Kather.

Cilj posjeta je da se članovi misije na licu mjesta informiraju o stanju na Kosovu i provedbi Rezolucije 1244 UN i međunarodnih standarda.

Tijekom prijepodneva izaslanstvo predstavnika 15 zemalja članica Vijeća sigurnosti UN-a razgovarat će s predstavnicima pregovaračke ekipe Kosova te s premijerom i vladom Kosova.

Predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu u četvrtak je, povodom dolaska misije Vijeća sigurnosti, izjavio kako kosovski pregovarački tim vjeruje da je dolazak misije u funkciji olakšavanja procesa donošenja nove rezolucije o statusu Kosova.

Za petak poslijepodne predviđen je posjet srpskoj enklavi Gračanica kod Prištine, odakle izaslanstvo odlazi u Mitrovicu, gdje će se sastati s predstavnicima općina i predstavnicima kosovskih Srba, a navečer će posjeti selo Svinjare u općini Mitrovica. Na kraju prvog dana boravka na Kosovu misija će posjetiti i Kosovsku elektroenergetsku korporaciju.

Misija UN-a u subotu će posjetiti Orahovac gdje će se, kako je najavljeno, sastati s tamošnjim Srbima te još dva sela u kojima žive uglavnom Srbi.

Jedini susret s novinarima najavljen je za subotu u 15.30 sati u zračnoj luci u Prištini. Odatle će izaslanstvo, kako je ranije najavljeno, otputovati za Beč, gdje će imati radnu večeru s posebnim izaslanikom UN-a za status Kosova Maartijem Ahtisaarijem.

(Hina) xbb ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙