FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 18. travnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 18. travnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

SEUL - Južnokorejski predsjednik Roh Moo Hyun sazvao je u srijedu krizni sastanak nakon što je američka policija objavila da je počinitelj masakra na kampusu Virginia Techa južnokorejski student. Šef države koji je nanovo u srijedu izrazio "neopisivi šok" nakon masakra 33 osobe, ponovno će tijekom dana izraziti sućut obiteljima i osobama bliskim žrtvama, kazao je glasnogovornik ureda predsjednika Oh Young-Jin. "Vlada izražava iznenađenje i neopisivi šok glede te pucnjave", kazao je glasnogovornik južnokorejskog ministarstva vanjskih poslova Cho Byung-Jae, koji vodi ured sjevernoameričkih poslova unutar ministarstva. Najviši južnokorejski dužnosnici izrazili su zabrinutost da bi zbog pokolja u Virginiji moglo doći do odmazde prema južnokorejskim studentima u SAD-u, gdje Koreanci čine oko 15 posto stranih studenata.

TEHERAN - Iran će "slomiti ruku" svakom agresoru, kazao je u srijedu iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u kratkom govoru povodom Dana vojske. "Naša vojska ima obrambenu misiju a ne napadačku. Ali potpuno je spremna na suočavanje s bilo kojim agresorom i slomit će mu ruku", kazao je predsjednik Ahmadinedžad na skupu kojim se obilježavao taj dan. "Vojska i vojne snage moraju svakog dana biti spremnije nego prije", dodao je on. "Naš narod pruža ruku prijateljstva svim narodima. Želimo prijateljske i pravedne odnose sa svim narodima osim sa cionističkim režimom", nastavio je iranski predsjednik aludirajući na Izrael.

TOKYO - Gradonačelnik japanskog grada Nagasakija, 61-godišnji Itcho Ito umro je u srijedu rano ujutro, nakon što je nekoliko sati ranije ispred sjedišta izbornog stožera na njega pucao mafijaš, uhićen neposredno nakon zločina. Gradonačelnik je ubijen tijekom kampanje u kojoj se natjecao za četvrti mandat. Policija tvrdi da ga je jedan od vođa organiziranog kriminala usmrtio jer mu je grad odbio platiti odštetu nakon što mu je automobil oštećen na javnom gradilištu. Policija navodi da je uhićeni 59-godišnji napadač Tetsuya Shiroo pripadnik organizacije Yamaguchi Gumi, jedne od najvećih skupina japanske mafije yakuze. Japanski premijer Shinzo Abe zatražio je rigoroznu istragu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙