FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 10. travnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 10. travnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

ATENA - Dva potresa umjerene snage pogodila su u utorak isto područje u središnjoj Grčkoj, ali nisu doveli do žrtava niti ozbiljnijih šteta, priopćio je Grčki seizmološki institut. Snažniji potres od 5,4 stupnja Richterove ljestvice uzdrmao je područje južno od grada Agriniona nekih 215 kilometara sjeverozapadno od Atene u 6,17 sati ujutro. Četiri sata ranije u 2,27 potres snage 4,7 stupnjeva pogodio je istu regiju s epicentrom 190 kilometara sjeverozapadno od Atene.

WASHINGTON - Sjedinjene Države u ponedjeljak su izrazile veliku zabrinutost zbog objave iranskog predsjednika Mahmouda Ahmadinejada da je proces obogaćivanja urana u nuklearnom centru u Natanzu podignut na industrijsku razinu. Glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Gordon Johndroe pozvao je iranski režim da se povinuje obvezama prema Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) i prema Vijeću sigurnosti UN".

JERUZALEM - Izraelski agenti uhitili su skupinu islamskih gerilaca koji su planirali aktivirati više automobila-bomba u Tel Avivu i tako završiti petomjesečni prekid vatre, objavila je u utorak sigurnosna agencija Shin Bet. Prema priopćenju, Shin Bet je uhitio 19 pripadnika nasilne Hamasove skupine iz grada Qalqiliye sa Zapadne obale, koji su povezani s tim planom. Nesuđeni bombaš samoubojica dovezao je automobil sa stotinu kilograma eksploziva u Tel Aviv, ali ga nije aktivirao.

ŠANGAJ - Pročelja od opeke srušila su se na ljude u prometnoj trgovačkoj ulici u jugozapadnom kineskom gradu Chengdu ubivši najmanje 10 ljudi, javili su u utorak državni mediji i vladina glasnogovornica. Još 24 ljudi je prebačeno u bolnice nakon nesreće koja se dogodila u ponedjeljak poslijepodne u kojoj su se iznenada i bez vidljiva razloga prevrnule konstrukcije s reklamnim natpisima, opekama, betonom i drvetom s krovova niza prodavaona. Uzrok nesrće se još uvijek istražuje.

COLOMBO - Oko 19 osoba je poginulo, a najmanje 22 ih je ranjeno kada se kamion s pivom zabio u putnički autobus nakon čega su se oba zapalila, objavila je policija Šri Lanke u utorak. Sudar se dogodio oko 80 kilometara južno od Colomba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙