FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 15. travnja 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 15,30 sati
ZAGREB, 15. travnja 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 15,30 sati

ZAGREB - Parlamentarna izaslanstva deset zemalja i četiriju međunarodnih organizacija pristižu tijekom nedjelje u Zagreb, gdje će u ponedjeljak sudjelovati na šestoj Konferenciji predsjednika parlamenata država sudionica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP). Konferenciju predsjednika parlamenata država sudionica SEECP-a pod naslovom "Nova jugoistočna Europa: uloga parlamenata" organizira Hrvatski sabor u zagrebačkom hotelu Westinu u sklopu jednogodišnjeg hrvatskog predsjedanja SEECP-om. Na konferenciji su najavljeni predsjednici parlamenata, ili njihovi predstavnici, Albanije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Turske i Njemačke te predstavnici Europskog parlamenta, OESS-a, Zapadnoeuropske unije i Pakta o stabilnosti.

RIM - Više od 50 tisuća vjernika sudjelovalo je u nedjelju na Trgu svetog Petra na svečanoj misi u povod 80. rođendana pape Benedikta XVI. kojeg će proslaviti 16. travnja. U čast 80. rođendana Josepha Ratzingera, pape Benedikta XVI., u ponedjeljak će poslije podne biti održan posebni koncert u Vatikanu, a danas je Papa predvodio misu tijekom koje je u dosta osobnoj homiliji zahvalio Bogu i svima koji ga podupiru molitvama.

AMAN - Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) spremna je pomoći Jordanu da razvije nuklearnu tehnologiju u miroljubive svrhe, rekao je u nedjelju u Amanu direktor agencije Mohamed ElBaradei nakon razgovora s kraljem Abdulahom II. "IAEA je spremna pomoći Jordanu da iskoristi nuklearnu energiju u miroljubive svrhe", rekao je ElBaradei prema priopćenju kraljevske palače. "IAEA će poslati jednu ekipu sljedećeg tjedna u Jordan kako bi razmotrila pojedinosti projekta koji će biti pokrenut u kraljevstvu", dodao je. Jordan želi do 2015. pokrenuti nuklearnu centralu za proizvodnju električne enegrije i uporabu nuklearne energije za odstranjivanje saliniteta u vodi u toj većim dijelom pustinjskoj zemlji, rekli su dužnosnici.

KANDAHAR - Četvero Afganistanaca je poginulo u nedjelju u samoubilačkom napadu na jugu zemlje, priopćila je policija. Bombaš samoubojica se raznio na cesti na kojoj je privatna tvrtka osiguravala projekte izgradnje i obnove. Među poginulima je jedan vozač i trojica pripadnika zaštitarske tvrtke. U napadu je jedna osoba ranjena, dodao je policijski dužnosnik Mohamad Asif Khan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙