FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 14. ožujka

ZAGREB, 13. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 14. ožujka.
ZAGREB, 13. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 14. ožujka.

ZAGREB - "Što donosi modernizirani ugovor CEFTA 2006?" naziv je konferencije koju organiziraju Hrvatska gospodarska komora i ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te gospodarstva, rada i poduzetništva. Konferencija je namijenjena hrvatskim gospodarstvenicima kojima će biti predstavljeni sadržaj i učinci Ugovora, izazovi za poljoprivredno-prehrambeni sektor te pravila podrijetla u novoj CEFTA-i (12,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

OMIŠALJ - Predstavnici tvrtaka DINA - Petrokemija i Siemens potpisat će ugovor o isporuci opreme za modernizaciju proizvodnje polietilena, VCM-a i PVC-a, vrijedan oko 14 milijuna kuna. (DINA-petrokemija, Omišalj, u 13,30 sati)

ZAGREB - Banka Sonic i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo (HAMAG) potpisat će Sporazum o suradnji. Na konferenciji za novinare uoči potpisivanja predstavnici Hamag-a i Banke predstavit će osnove Sporazuma (izdavanje garancija za poduzetničke kredite) te prednosti koje će tom suradnjom ostvariti malo i srednje gospodarstvo (11,00 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

ZAGREB - Hrvatska elektroprivreda (HEP) će u povodu Svjetskog dana zaštite prava potrošača (15. ožujka) i Godine edukacije potrošača u Hrvatskoj predstaviti svoje redizajnirane internetske stranice i druge novosti u odnosima s kupcima. Internetske stranice potpuno su obnovljene, u skladu s provedenim organizacijskim promjenama tijekom 2006. i početkom 2007. te novim zakonima i podzakonskim aktima koji reguliraju energetski sektor. Povećan je opseg informacija namijenjen potrošačima tako da se po prvi put na jednom mjestu mogu pronaći informacije o svakom distribucijskom području, uključujući najave prekida napajanja i druge aktualne obavijesti (12,00 sati, HEP, Vukovarska 37).

ZAGREB - Ukupan otkup i prodaja proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u Hrvatskoj u siječnju ove godine iznosio je 458,29 milijuna kuna, što je 17,9 posto više nego u istom mjesecu lani, objavio je Državni zavod za statistiku. Na taj je porast najviše utjecao porast prodaje iz vlastite proizvodnje pravnih osoba koja je u siječnju iznosila 333,89 milijuna kuna, što je 21,1 posto više nego u siječnju 2006. godine. Tako je i udio prodaje iz vlastite proizvodnje pravnih osoba u ukupnoj prodaji i otkupu iznosio 72,9 posto, a otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava 27,1 posto. Otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u siječnju je iznosio 124,39 milijuna kuna, što je povećanje za 9,9 posto u odnosu na siječanj 2006. godine.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@ina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙