FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za srijedu, 7. ožujka

ZAGREB, 6. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 7. ožujka.
ZAGREB, 6. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 7. ožujka.

SPLIT - Na splitskom Žnjanu počinje 12. međunarodna sajamska manifestacija GAST, koja obuhvaća specijalizirane sajmove prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, namještaja, kave, vina i Mediteranski sajam te SATURN - sajam za turizam. Kako je najavljeno, sajam GAST će otvoriti predsjednik Republike Stjepan Mesić. Do 11. ožujka na Gastu, kao mjestu pripreme za predstojeću turističku sezonu, sudjelovat će 925 izlagača iz devet zemalja. Na programu sajma uz ostalo su stručni skupovi o zadrugarstvu, vinskom katastru, dodjela nagrada vinarima. Mogućnosti financiranja u turizmu, programi potpore Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, kreditiranje turističkog sektora te mogućnosti razvoja gastroturizma u Hrvatskoj, neke su od tema stručnih skupova sajma SATURN. (otvaranje u 10 sati, sajamski prostor Žnjan).

SPLIT - 'Kutak energetske učinkovitosti' u sklopu Projekta energetske učinkovitosti otvorit će u Splitu ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić koji će posjetit i tvrtku AD Boats, te održati sastanak s čelništvom Splitsko - dalmatinske županije o plinofikaciji otoka i ruralnih područja županije te Kliničke bolnice Firule (AD Boats - 14,15 sati, Matoševa 8, Solin; kutak energetske učinkovitosti - 15 sati, Končarova zgrada, Put brodarice 2; sastanak u Županiji - 16 sati, a izjave u 17 sati, Domovinskog rata 2/V).

ZAGREB - U Ministarstvu financija potpisuje se Sporazum o darovnici u iznosu od 44.820 eura za projekt upravljanja ljudskih resursima između Ministarstva financija i Ministarstva za razvoj Kraljevine Nizozemske. Sredstva darovnice koristit će se za ulaganja u ljudske resurse, kao nastavak obuke djelatnika Ministarstva financija započetog u projektu tehničke pomoći Svjetske banke, 2003. godine (12 sati, Ministarstvo financija Katančićeva 5).

ZAGREB - Središnji događaj drugog dana konferencije 'SEE - Telecom Arena' je okrugli stol 'DTK - kako dalje?', na kojem će se raspravljati o budućnosti korištenja telekomunikacijske infrastrukture. Očekuje se žustra rasprava između zastupnika tvrtke T-HT-a, koja smatra da je vlasnik te infrastrukture i novih operatora, koji smatraju da pitanje vlasništva tek treba riješiti i da imaju pravo korištenja infrastrukture za svoje potrebe (12.50 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

TUNEL UČKA - Bina Istra održat će konferenciju za novinare na temu "Modernizacija usluga - nova usluga Bina Istre", "Planirana ulaganja u sigurnost prometovanja na istarskom ipsilonu" i "Kapitalne investicije" (10.00 sati, tunel Učka)

ZAGREB - Predstavnici Zagrebačkog velesajma (ZV) najavit će na konferenciji za novinare Dane mode, ljepote i vjenčanja, koji će se na ZV-u održati od 9. do 11. ožujka (11 sati, ZV, Avenija Dubrovnik 15, Klub izlagača).

ZAGREB - Poslovni tjednik Lider i izdavačka kuća Tim press predstavit će drugu knjigu iz Liderove biblioteke Poslovna znanja 'Poslovna inteligencija kroz poslovne slučajeve', autora Gorana Klepca i Lea Mršića (15 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙