FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 6. ožujka

ZAGREB, 5. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 6. ožujka.
ZAGREB, 5. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 6. ožujka.

ZAGREB - Konferencija "3. SEE Telecom Arena" počinje s dvodnevnim radom u Zagrebu u organizaciji tvrtka Infoarena i pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka i Hrvatske agencije za telekomunikacije. Riječ je, kako navode organizatori, o najvećoj konferenciji telecom industrije u regiji. Domaći i strani predavači govorit će o razvoju telecom tržišta EU i regije, o modelima financiranja te zakonskoj regulativi telecom sektora, liberalizaciji hrvatskog telecom tržišta te trendovima njegova daljnjeg razvoja (8,50 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Erste&Steiermaerkische banke bit će predstavljeni poslovni rezultati za 2006. godinu i planovi za naredno razdoblje (10,30 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

SPLIT - U Brodosplit-Brodogradilištu specijalnih objekata održat će se radno porinuće putničkog broda za krstarenje. Riječ je o drugom iz programa od šest istih putničkih brodova za krstarenje koji se grade za američkog kupca Grand Circle River Cruise Line LLC. Nakon porinuća na navoz bit će položena kobilica za treći brod u toj seriji (12,00 sati, ulaz u Brodosplit-Brodogradilište).

GUDOVAC - Poslovodstvo Bjelovarskog sajma na konferenciji za novinare govorit će o predstojećem 10. proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu koji će se održati od 23. do 25. ožujka u Gudovcu. (10,00 sati, Sajamski prostor Gudovac, Upravna zgrada).

ZAGREB - Trgovina je i po pokazateljima broja poduzetnika i po visini ukupnih prihoda vodeća djelatnost u Hrvatskoj, dok je jedino po zaposlenosti ispred nje prerađivačka industrija, pokazuju podaci iz analize Financijske agencije (FINA) o vodećim područjima djelatnosti u hrvatskom gospodarstvu u razdoblju od 2003. do kraja rujna 2006. godine. Trgovina je još 1997. godine opsegom poslovnih aktivnosti pretekla prerađivačku industriju, što je otad konstanta hrvatskog gospodarstva. Podaci pak o prihodu po zaposlenom govore o zaostajanju učinkovitosti zaposlenih u području prerađivačke industrije, koja je po brojnosti treća, po vrijednosti ukupnog prihoda druga, a po broju zaposlenih prva u hrvatskom poduzetništvu. U hrvatskom gospodarstvu brojnošću prednjače poduzetnici koji se bave trgovinskim djelatnostima (između 35 i 41 posto), što je pratio i opseg njihovih poslovnih aktivnosti iskazan vrijednošću ukupnih prihoda (između 36,5 i 38,3 posto).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙