FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 1. ožujka

ZAGREB, 1. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za četvrtak, 1. ožujka.
ZAGREB, 1. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za četvrtak, 1. ožujka.

RIJEKA - Skupština vjerovnika Brodogradilišta Viktor Lenac glasovat će o stečajnom planu za Lenac. Stečajnim je planom predviđeno da razlučni vjerovnici otpišu dio tražbina, a dio pretvore u vlasničke udjele. Najveći pojedinačni vjerovnik je Ministarstvo financija, odnosno država čijih bi 326 milijuna kuna potraživanja od Lenca, kako je najavio potpredsjednik Vlade Damir Polančec, otkupili pulski Uljanik i zadarska Tankerska plovidba za deset milijuna kuna, uz obvezu dokapitalizacije u iznosu od 58 milijuna kuna. Po prijedlogu stečajnog plana što ga je izradila stečajna upraviteljica Ombretta Belić - Ilijašić, vjerovnici općeg isplatnog reda, uglavnom kooperanti, ne bi mogli namiriti svoja potraživanja od ukupno 273 milijuna kuna, jer bi taj dio duga bio otpisan, dok bi radnicima bio isplaćen dio tražbina od 15,4 milijuna kuna (11,00 sati, Dom sindikata Franjo Belulović, Rijeka)

OSIJEK - U organizaciji Osječkog sajma otvara se 14. međunarodni Proljetni sajam poljoprivrede i prehrane, na kojem će sudjelovati 180 izlagača. Među 20 inozemnih izlagača prvi put će nastupiti poljoprivrednici iz Francuske, a uz ostale sudjelovat će i izlagači iz Njemačke, Austrije, Srbije. Niz sajamskih manifestacija održava se na 7 tisuća četvornih metara sajamskog prostora pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka. Sajam traje do nedjelje, 4. ožujka. Prošle godine sedam sajamskih manifestacija posjetilo je više od 150 tisuća posjetitelja (11,00 sati, sajamski prostor na Pampasu).

ZAGREB - Vodstvo Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) na konferenciji za novinare iznijet će stavove UHPA-e o uvođenju PDV-a na izlete u inozemstvo te o drugim mjerama Ministarstva financija koje su, prema UHPA-i, značajno utjecale na pad organiziranog prometa u 2006. godini (9 sati, zgrada Adriatica.neta, Heinzelova 62a, 6. kat).

ZAGREB - Predstavnici Hypo Alpe Adria banke predstavit će polugodišnju publikaciju Odjela ekonomskih istraživanja te banke. Publikacija sadržava analize gospodarskih kretanja u Hrvatskoj i kratkoročne prognoze (10 sati, Slavonska avenija 6-10).

ZAGREB - Organizatori regionalnog poslovnog skupa 'Adris business forum' najavit će taj događaj koji bi, kako najavljuju, trebao okupiti gospodarsku elitu iz Hrvatske i zemalja regije. Kao središnji događaj skupa najavljuje se gostovanje jednog od najpoznatijih svjetskih "gurua" menadžmenta Jacka Welcha, bivšeg predsjednika Uprave i izvršnog direktora General Electrica. Adris business forum organiziraju zagrebački Ekonomski fakultet, Međunarodni centar za profesionalnu edukaciju, Adris grupa i poslovni tjednik Lider. Skup bi se trebao održati 17. svibnja (11 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - U organizaciji analitičke kuće ICT održat će se tradicionalni IT Security Roadshow. Naglasak ovogodišnje konferencije je na ulaganjima u informatičku sigurnost. Prema predviđanjima IDC-a, ulaganja u taj sektor u zemljama srednje Europe, ove će godine u odnosu na prošlu porasti za oko 23 posto. Posebni gosti konferencije su Ofer Akerman i Craig Fellenstein, stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom na polju IT sigurnosti.

urednica: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙