FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 27. veljače

ZAGREB, 26. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 27. veljače.
ZAGREB, 26. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 27. veljače.

ZAGREB - Predstavnici udruženja mlinarsko-pekarske industrije Žitozajednica na konferenciji za novinare govorit će o skorom povećanju cijena kruha, koje će uslijediti od strane pekarskih tvrtki. Krajem prošlog tjedna predstavnici nekih velikih pekarskih tvrtki najavili su da bi mogli dići cijenu nekih vrsta kruha za dva do tri posto, dok neke velike pekare najavljuju da za sada neće dizati cijene (12,00 sati, Mlinar, Štefanovečki zavoj 12).

ZAGREB - Na zagrebačkom Rudarsko-geološko naftnom fakultetu, u sklopu FP6 projekta CO2 NET EAST, održat će se regionalni seminar za države istočne i srednje Europe na temu "Hvatanje i uskladištenje ugljika - odgovor na klimatske promjene. Carbon Capture and Storage (hvatanje i uskladištenje ugljika) - koncept trajnog pohranjivanja ugljičnog dioksida iz ispusta u duboko podzemlje omogućava nastavak proizvodnje enegije iz fosilnih goriva i istovremeno smanjivanje ispuštanja ugljikova dioksida u atmosferu. Protokol iz Kyota obvezuje EU na smanjivanje emisije ugljikova dioksida za 8 posto u razdoblju od 2008. do 2012. (10,00 sati početak skupa, 12,30 sati konferencija za novinare, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Pierottijeva 6).

RIJEKA - Sastanak Transnacionalnog odbora partnera uključenih u projekte FISH.LOG - izgradnje prve veletržnice ribom u Rijeci i CONNECT - promicanja razvoja malih i srednjih ribarskih poduzetnika na Jadranu. Oba projekta finacirala je talijanska Vlada, a provode ih tri talijanske regije te Istarska i Primorsko-goranska županija (12,00 sati, Regionalna razvojna agencija Porin, Milutina Barača 19).

ZAGREB - Višak u robnoj razmjeni s inozemstvom tijekom prošle godine ostvaren je u svega sedam od 21 hrvatske županije, i to u Osječko-baranjskoj, Sisačko-moslavačkoj, Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Varaždinskoj, Ličko-senjskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Ukupni hrvatski izvoz u prošloj godini iznosio je 10,37 milijardi dolara, dok je uvoz istodobno dostigao iznos od gotovo 21,5 milijardi dolara, pri čemu se najveći dio izvoza i uvoza odnosi na Grad Zagreb. Podaci DZS-a, naime, pokazuju da se na Zagreb odnosi gotovo 37 posto ukupnog hrvatskog izvoza u 2006. godini, odnosno više od 3,8 milijardi USD, kao i gotovo 58 posto ukupnog uvoza ili 12,45 milijardi USD.

Urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙