FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 25. veljače 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 25. veljače 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Sinoćnja nogometna utakmica Dinama i Hajduka u Maksimiru, koju je pratilo oko 30 tisuća gledatelja, bila je po ocjeni zagrebačke policije jedan od derbija s najblažim posljedicama posljednjih godina, iako je privedeno 58 navijača, a u sukobu navijačkih skupina ozlijeđene četiri osobe, od kojih jedna teže. Privedena su 44 pripadnika Bad blue boysa i 14 Torcide, rekao je načelnik Policijske uprave zagrebačke Marijan Tomurad danas na konferenciji za novinare. Zadržano je 27 osoba, - 23 su pripadnici navijačke skupine BBB, a četvorica Torcide i protiv njih su tijeku prekršajni postupci. Njih 13 je procesuirano zbog narušavanja javnog reda, omalovažavanja ovlaštenih službenih osoba i slično, rekao je Tomurad.

KARLOVAC - U povodu pretpostavke da je Karlovčan, koji je pao u komu za vrijeme šetnje s psom u blizini Karlovačke pivovare otrovan amonijakom, iz Karlovačke pivovare noćas je objavljeno da je Pivovarin stručni tim jučer detaljno ispitao postrojenja za hlađenje i utvrdio da nije ispušten amonijak ni u kojem obliku. Stanje Zdravka Martinovića i dalje je kritično zbog zatajenja više organa, na životu ga održavaju lijekovi i aparati, rekao je danas na Odjelu intenzivnog liječenja dežurni liječnik Božidar Blažanin. Mogućnost oporavka nije odbacio, no napomenuo je da nije poznato koliko je vremena prije reanimacije mozak bio bez kisika i jesu li nastupila trajna oštećenja moždanih funkcija.

OSIJEK - Na izlasku iz Osijeka u mjestu Livana jutros u 4,30 sati u teškoj prometnoj nesreći dvojica mladića su poginula, a jedan je teško ozlijeđen, izvijestila je PU Osječko-baranjska. Na Odjelu traumatologije Kliničke bolnice Osijek u tijeku je operacija teško ozlijeđenog mladića. Policija zna identitet poginulog 21-godišnjaka T.M., dok identitet drugog poginulog mladića i ozlijeđenoga još nije utvrđen. Dio ceste gdje se dogodila nesreća zatvoren je za promet zbog radova na kanalizaciji. Prema podacima iz osječke policije, osobno vozilo je udarilo u radni stroj i gotovo je neprepoznatljivo od siline udarca.

ZAGREB - U tri tjedna od kada se u Hrvatskoj organizirano skupljaju otpadna vozila građani su sakupljačima predali 489 automobila i za njih ukupno dobili 125.000 kuna povratne naknade, odnosno oko tristo kuna po predanom vozilu, ovisno jesu li ga sami dovezli ili su pozvali sakupljača, doznaje se u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. "Prema informacijama koje smo dobili s terena, najviše su se vraćali stojadini, yuga, stari fordovi i opel kadeti u prosjeku stari 20 godina", rekla je Hini glasnogovornica Fonda Lidija Tošić. Najviše vozila prikupljeno je u Zagrebu, njih 163. U Rijeci su prikupljena 102 otpadna vozila, u Zadru 51, u Splitu 31.

ZAGREB - Po najavama filmova koji se snimaju ove godine, hrvatsku kinematografiju u 2008. mogla bi obilježiti velika žanrovska raznolikost - od političkih trilera i ratnih priča do obiteljskih i ljubavnih drama. Od deset filmova odobrenih za sufinanciranje na prošlogodišnjem natječaju Ministarstva kulture već je snimljen film Dejana Aćimovića "Moram spavati, anđele". Počelo je snimanje filmova Vicka Ruića i Tomislava Radića, a još će sedam filmova krenuti u realizaciju tijekom godine. Radnja Aćimovićeva filma, koji je sada u postprodukciji, smještena je u sedamdesete godine prošlog stoljeća, a prati suočavanje devetogodišnjaka s očevom odlukom da napusti obitelj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙