FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 16. veljače 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 16. veljače 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije podržao je danas Vladin prijedlog imenovanja četiriju članova Upravnog vijeća Hine, uz protivljenje oporbe koja je Vladu optužila da u Vijeće želi imenovati poslušnike i tako ovladati tim javnim servisom. Vlada predlaže da se u Vijeće Hine, uz ranije predloženog predstavnika Hininih zaposlenika Vladimira Lulića, imenuju Srećko Lipovčan iz reda stručnjaka za medije, Aleksandar Adler iz reda ekonomsko-financijskih stručnjaka, Gordana Carević iz reda pravnih stručnjaka i Damir Pavuna kao informatički stručnjak. Članovima Odbora iz oporbe zasmetalo je šturo objašnjenje pomoćnika ministra kulture Ante Mandarića da je Vlada pri izboru kandidata poštovala kriterije propisane Zakonom o Hini, pa su zatražili dodatno objašnjenje zašto su, između 22 pristigle kandidature, izabrana upravo ta četiri kandidata.

ZAGREB - Ured za odnose s javnošću SDP-a priopćio je da je predsjednik SDP-a Ivica Račan jutros podvrgnut operaciji metastaze iz mišića desnog ramena. Oporavak Ivice Račana nakon prve operacije protekao je uredno te je liječnički tim na čelu s prof.dr. Milomirom Ninkovićem iz Gradske bolnice u Munchenu jutros u 8 sati i 15 minuta pristupio drugoj operaciji. Ured za odnose s javnošću SDP-a sljedeću će obavijest objaviti po okončanju operativnog zahvata.

SPLIT - Sinoć oko 23,30 sati na parkiralištu u Vinkovačkoj ulici u Splitu dogodilo se dvostruko ubojstvo, iz još neutvrđenih razloga, u kojemu su život izgubili 22-godišnjak i 21-godišnjak, dok je 29-godišnjak s teškim ozljedama smješten u splitsku Kliničku bolnicu, izvjestila je jutros glasnogovornica PU splitsko - dalmatinske Marina - Kraljević Gudelj. Zbog sumnje da je počinitelj dvostrukog ubojstva priveden je 20-godišnjak i nad njim traje kriminalistička obrada. Pretpostavlja se da su još dvije osobe sudjelovale, a njihov se identitet još utvrđuje. Sve upućuje na to da su ubojstva počinjena automatskim oružjem, najvjerojatnije "kalašnjikovim", no, policija, u interesu istrage, ne može potvrditi je li oružje pronađeno.

ZAGREB - Četiri tone kokaina zaplijenjenih u Španjolskoj na brodu OCT Challenger nije bilo namijenjeno hrvatskom narko tržištu, kao što je jučer izvijestio španjolski MUP, a od samog početka u akciji zaplijene sudjelovala je i hrvatska policija, doznaje se danas u hrvatskom MUP-u. "Kriminalističkom obradom utvrđeno je da krajnje odredište kokaina nije bila Hrvatska i za sada nema nikakvih naznaka da je bilo tko od hrvatskih državljana ili brodara umiješan u krijumčarenje droge", izjavila je za Hinu zamjenica glasnogovornika hrvatskog MUP-a Emina Lišić.

KARLOVAC - Karlovačka policija priopćila je danas da je očevidom potvrđena pretpostavka ubojstva i samoubojstva u slučaju jučer pronađenih mrtvih supružnika Matijević u Gornjim Stativama kod Karlovca. U priopćenju se kaže da je Petar Matijević (1957.) u garaži obiteljske kuće u Karlovcu jučer između 10 i 14 sati zbog nesređenih obiteljskih odnosa i, kako se navodi u priopćenju, alkoholizma, hicem iz lovačke puške pogodio u prsa suprugu Boženu Matijević (1958.). Od zadobivenih ozljeda ona je na mjestu preminula. Suprug je zatim počinio samoubojstvo ispalivši si hitac ispod brade, te je također na mjestu preminuo.

KRIVI PUT - Povodom 13. godišnjice pogibije legendarnog zapovjednika 2. bojne 1. gardijske brigade Tigrova stožernog brigadira Damira Tomljanovića Gavrana, na mjesnom groblju u Krivom Putu Gavranu su danas odali počast obitelj, suborci, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ličko-senjske županije i lokalne zajednice. Boreći se za domovinu, Damir Tomljanović Gavran poginuo je 17. veljače 1994. na Velebitu , podsjetio je na komemoraciji zapovjednik 1. gardijske brigade stožerni brigadir Drago Horvat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙