FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 10. veljače 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 10. veljače 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

PULA - Nakon brojnih hrvatskih gradova predstavnici Zaklade Ana Rukavina danas su na pulskoj gradskoj tržnici održali humanitarnu akciju za upis u Hrvatski registar koštane srži. Do 15 sati akciji se odazvalo 400-tinjak Puljana, što znači da je broj potencijalnih darivatelja koštane srži u Hrvatskoj porastao na čak 7300. Prema podacima organizatora, posebno veseli podatak da se akciji u Puli odazvalo mnoštvo mladih. "Vjerojatnost da se u svijetu pronađe genski podudarna koštana srž je tek 30 posto, ali unutar iste etničke skupine postaje znatno veća", kazala je ravnateljica Zaklade Marija Rukavina dodavši kako je upravo iz tog razloga formiranje Hrvatskog registra od iznimne važnosti za bolesnike.

ZAGREB - Sudionici Konvencije Mladeži HDZ-a održane danas u Zagrebu pod sloganom "Snaga ovog vremena" za nacionalnog predsjednika izabrali su Mislava Baneka koji je na toj dužnosti naslijedio dosadašnju predsjednicu Margaretu Mađerić. Zahvalivši na ukazanom povjerenju Banek je izrazio uvjerenost da će ga svojim radom i opravdati. Na Konvenciji je također izabrano i pet dopredsjednika, pet članova predsjedništva, 20 članova Nacionalnog odbora te pet članova Nadzornog odbora Mladeži HDZ-a.

ZAGREB - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u današnjem je priopćenju najoštrije osudilo zahtjev osječkog ogranka stranke Zelenih Hrvatske da se svi članovi izvršnih i predstavničkih tijela koji imaju dijagnosticiran PTSP što prije udalje s dužnosti. U Ministarstvu smatraju da je takav zahtjev neprihvatljiv, jer se njime ugrožavaju temeljna ljudska prava svih osoba oboljelih od PTSP-a. "Prihvaćanjem ovakvog šokantnog i društveno neprihvatljivog zahtjeva otvorilo bi se i pitanje medicinske etike te zaštite osobnosti i dostojanstva svih drugih građana, koji boluju i od bilo koje druge bolesti", navodi se u priopćenju.

RIJEKA - Jedanaesta dječja karnevalska povorka u kojoj sudjeluje oko 5000 mališana u 80-ak karnevalskih skupina održana je danas u središtu Rijeke, a male maškare kretale su se u šarenoj povorci od Delte preko riječkog Korza do Gata Karoline Riječke. U povorci s maskama omiljenih likova iz mašte i sa šarenim alegorijskim kolima sudjelovala su djeca školske i predškolske dobi iz svih krajeva Hrvatske te nekoliko maskiranih skupina iz Slovenije, Srbije, Crne Gore i Mađarske. Karnevalsku povorku vodili su Princ i Princeza Riječkog karnevala, meštar Karnevala Toni i Kraljica Karnevala, Riječki morčići, Prve riječke mažoretkinje i Gradska glazba Trsat.

NAŠICE - Savez Slovaka svečanom je sjednicom proslavio danas u Našicama svoju 15. obljetnicu. "Iako proslavljamo svojih samostalnih 15 godina, Slovaci zapravo organizirano djeluju već 86 godina, jer su najprije djelovali u sklopu Češko-slovačkog saveza", rekao je predsjednik Saveza Andrej Kuric. Svrha je Saveza očuvati narodno i kulturno djelovanje te graditi mostove prijateljstva između dvaju bratskih naroda - hrvatskog i slovačkog. Glavni nositelji svih aktivnosti Slovaka u početku su bila folklorna društva. Ona su to i dalje, no, osim njih, mnogo se radi i u izdavaštvu te prosvjeti, rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙