FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 27. siječnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 27. siječnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je večeras novinarima prigodom komemorativne akademije u povodu Dana holokausta u Židovskoj vjerskoj zajednici Bet Israelu u Zagrebu da je holokaust jedan od najvećih zločina, a možda i najveći zločin u povijesti ljudskog roda. "Dobro je da se to ne zaboravi i dobro je da se to nikad više ne ponovi", istaknuo je predsjednik Mesić. Govoreći o obilježavanju Dana holokausta, predsjednik Bet Israela Ivo Goldstein ocijenio je kako se možda današnji dan i ne bi obilježavao da nema snaga koje negiraju holokaust. Te su, kako je rekao, revizionističke snage na Zapadu politički poražene. "U Francuskoj je jedan takav povjesničar osuđen i otpušten sa sveučilišta", podsjetio je, ističući da je Englez David Irving bio osuđen u Austriji. "O Irvingu danas samo govore kao o piscu", dodao je.

PIĆAN - Tristotinjak prosvjednika iz cijele Istre, koji su se danas okupili na središnjem trgu u Pićanu, poručili su da ne žele Rockwoolovu tvornicu kamene vune u Pićanu i da nitko o tome neće odlučiti umjesto njih. Prosvjed kojim traže obustavu gradnje tvornice u Pićanu na Labinštini organizirala je udruga EKOP Istra, a skup su podržale udruge Eko-Kvarner i Plavi forum te Odbor za referendum. "Tražimo obustavu gradnje ove tvornice koja je ekološka bomba u Istri", poručila je Doris Floričić u ime mještana. Ona je pozvala istarske političare da prestanu zastupati interese stranih ulagača dodavši kako je krajnje vrijeme da počnu štititi svoj narod.

ZAGREB - U lančanom sudaru četiri automobila na Slavonskoj aveniji u Zagrebu danas oko 11 sati ozlijeđena su dvojica policajaca koja su ondje bili nakon očevida prometne nezgode, a ozlijeđen je i vozač koji je naletio na policijski automobil, doznaje se od Operativno-komunikacijskog centra zagrebačke Policijske uprave. Jedan policajac (41) dobio je potres mozga i teže je ozlijeđen te je zadržan u Traumatološkoj klinici, ali mu život nije u opasnosti. Ozlijeđen je i vozač policijskog automobila (47), a pomoć u Traumatološkoj klinici pružena je i lakše ozlijeđenom vozaču koji je uzrokovao sudar (49). Nakon očevida na mjestu gdje je vozilo slovenskih registarskih oznaka udarilo u rubnik i izgubilo kotač, policajci su u službenom vozilu s uključenom signalizacijom osiguravali mjesto nesreće i čekali vučnu službu. Dok su čekali, u policijski automobil udarilo je vozilo austrijskih registarskih oznaka koje je izazvalo lančani sudar sa zaustavljenim vozilima.

POPOVAČA - U Popovači je danas za Sisačko-moslavačku županiju održana obnoviteljska i izborna skupština Hrvatskog seljačkog saveza. Kako je rečeno, učinkovitost njegova programa ponajprije trebaju osjetiti obiteljska poljoprivredna gospodarstava. Među ostalim, treba se pobrinuti za njihov razvojni status pri ulasku u EU, a ne plašiti ih da će preživjeti samo iznimno velika gospodarstva. Naime, u susjednim europskim zemljama upravo ima primjera korisnog gospodarskog i za zaštitu prirode funkcionalnog djelovanja manjih i srednjih gospodarstva, tzv. "vrtlara krajolika", rekao je saborski zastupnik Ivan Kolar, koji je godine 1999. prvi izabran za predsjednika Hrvatskoga seljačkog saveza.

ZAGREB - Direktor zaštitarske tvrtke "Sokol Marić" Zlatko Marić priopćio je danas da će pokrenuti sudske postupke protiv SDP-a zbog iznošenja neistinitih informacija uvrštavanjem društva "Sokol Marić" na listu pedesetak tvrtki koje najviše krše radnička prava. Zlatko Marić negira da društvo "Sokol Marić" krši prava svojih zaposlenika i tvrdi kako je riječ o sustavnoj medijskoj kampanji protiv tvrtke u kojoj sudjeluju vlasnici nekih zaštitarskih tvrtki koji su članovi SDP-a. Tvrdi da je u pozadini kampanje politički reket. U priopćenju Marić ističe da je društvo prošle godine svojim zaposlenicima dva puta povećalo plaće te da je "Sokol Marić" zaštitarsko društvo s trenutačno najvećim plaćama u toj djelatnosti.

ZAGREB - U Zagrebu je danas održana godišnja skupština Društva Krčana i prijatelja otoka Krka koje okuplja stotinjak članova. Na skupštini je predstavljen 50. jubilarni Krčki zbornik posvećen akademiku Petru Strčiću u povodu njegova 70. rođendana, a Strčić je govorio na temu "Pristup Josefa Ratzingera doktorskoj disertaciji Bonaventure Dude". Istaknuti franjevac, bibličar, umirovljeni redoviti profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu Bonaventura Duda doktorirao je na Papinskom sveučilištu Antonianum, koje je i objavilo njegovu doktorsku disertaciju o ekleziologiji Ivana Stojkovića, dominikanca iz 15. stoljeća, rekao je akademik Strčić. Ivan Stojković Dubrovčanin bio je sveučilišni profesor, diplomat, biskup i kardinal, aktivni sudionik kapitalnih političkih zbivanja toga vremena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙