FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 21. veljače

ZAGREB, 20. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 21. veljače.
ZAGREB, 20. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 21. veljače.

ZAGREB - Predstavnici Vlade i nekoliko lokalnih jedinica u Banskim će dvorima potpisati ugovore o osnivanju prava građenja za poslovne zone. Svečanom potpisivanju ugovora o osnivanju prava građenja u 2007. za poslovne zone bit će nazočan i premijer Ivo Sanader. Bit će potpisano ukupno 12 ugovora o osnivanju prava građenja u 2007., a riječ je o ugovorima za izgradnju dvije poslovne zone u Virovitici, dvije u općini Donji Kraljevac, dvije u Sisku, te za po jednu poslovnu zonu u Otočcu, Otoku, Velikoj Ludini, Antunovcu, Đurđenovcu i Majuru (11,00 sati, Vlada RH, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Sektor za promet HGK u suradnji s EU u sklopu CARDS projekta "Jačanje kapaciteta Hrvatske agencije za telekomunikacije" organizira okrugli stol o europskim iskustvima u liberalizaciji telekom sektora. Na skupu će se raspravljati o pitanju kako i na koji način se davatelji telekomunikacijskih usluga trebaju organizirati i što očekivati od liberalizacije, a cilj je pomoći hrvatskom telekomunikacijskom tržištu u ostvarenju njegovih potencijala i pripremi za pristupanje Europskoj uniji (9,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu bit će otvoreni međunarodni specijalizirani sajmovi "Sport i nautika" i "Hoteli&Gastroteh". Sajam Sporta i nautike okupit će 500 izlagača iz 34 zemlje, a oni će se predstaviti na izložbenoj površini od 20.000 četvornih metara. Sajam "Hotel&Gastroteh" okupit će 137 izlagača koji će se predstaviti na izložbenoj površini od 6.384 četvorna metra. Sajmovi se održavaju od 21. do 24. veljače, a otvorit će ih ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta (11,00 sati, Kongresni centar ZV-a, Av. Dubrovnik 15).

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) održat će se plenarna sjednica Udruženja iznajmitelja smještajnih kapaciteta na plovnim objektima - charter na kojoj će biti riječi o problematici u vezi pojave dumping cijena i nelojalne konkurencije na charter tržištu Hrvatske. Također će se govoriti o oporezivanju usluga smještaja na plovilima ovisno o vrsti sklopljenog ugovora (14,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Institut za javne financije predstavit će hrvatsko izdanje knjige Charlesa W. Adamsa "Za dobro i zlo: utjecaj poreza na kretanje civilizacije". Adams u knjizi na lako razumljiv i privlačan način nudi čitateljima nekoliko spoznaja naučenih iz povijesti poreza, među ostalim i da se dobar porezni sustav može pretvoriti u loš ako građani nisu sposobni obuzdati državnu vlast koja ima uobičajenu sklonost prilagoditi svoju potrošnju urođenim neoobuzdanim apetitima, a ne svojim stvarnim financijskim sposobnostima (12,00 sati, HND, Perkovčeva 2).

Urednica: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙