FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 16. veljače

ZAGREB, 15. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 16. veljače.
ZAGREB, 15. veljače 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 16. veljače.

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju bit će otvorene ponude za kupnju 100 postotnog vlasničkog udjela Valjaonice cijevi Sisak pod posebnim uvjetima, odnosno po početnoj cijeni od jedne kune. Prema uvjetima u trećem pokušaju privatizacije bivše Željezare Sisak, potencijalni novi vlasnik trebao bi zadržati osnovnu djelatnost Valjaonice, odnosno proizvodnju metala te proizvoda od metala (cijevi od čelika). Ponuđači za kupnju u sklopu petogodišnjeg poslovnog plana trebaju predložiti i koliko od trenutnih 1.209 radnika žele zadržati u tvrtki. Poslovni plan treba biti dopunjen planom investiranja u razdoblju od pet godina. Ponuđači bi se trebali obvezati i na podmirenje svih dospjelih obveza tvrtke prema državnim vjerovnicima, koje su krajem prošle godine iznosile više od 44 milijuna kuna, uz sve povezane ugovorene i zakonske kamate, kao i svih postojećih obveza prema ostalim vjerovnicima te obveza pokrivenih državnim garancijama, odnosno više od 136 milijuna kuna. (14,00 sati, HFP, Ivana Lučića 6)

ZAGREB - Na godišnjem susretu gospodarstvenika Zagrebačke županije bit će, među ostalim, predstavljena Županijska razvojna strategija "Partnerstvom u razvoj". (12,00 sati, Hotel International, Miramarska 24)

ZAGREB - Ustanova Academia Cravatica organizira konferenciju za novinare na temu "Identitet i imidž Hrvatske u svijetu - s kojim suvenirima?", na kojoj će biti riječi o vrijednostima hrvatskog nacionalnog i kulturnog identiteta, slici i turističkoj promidžbi Hrvatske u svijetu te kriterijima vrijednosti hrvatskih suvenira. (10,30 sati, Kaptol 13)

ZAGREB - Hrvatsku robnu razmjenu s inozemstvom u 2006. godini karakterizirao je brži postotni rast izvoza od uvoza, no apsolutne brojke pokazuju da je uvoz povećan za više od 2,9 milijardi američkih dolara, a izvoz znatno manje, za 1,6 milijardi dolara. Istodobno je deficit u hrvatskoj robnoj razmjeni sa svijetom u 2006. bio za 1,3 milijardu dolara veći nego u godini prije, dok je pokrivenost uvoza izvozom od 48,3 posto blago poboljšana, za jedan postotni bod. Hrvatski je robni izvoz još uvijek upola manji od vrijednosti uvoza. Hrvatska je lani izvezla na strana tržišta roba u vrijednosti od 10,37 milijardi dolara, što je 18,3 posto više nego u godini prije. Uvoz je pak povećan za 15,8 posto, na 21,5 milijardi dolara, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku. Deficit u hrvatskoj robnoj razmjeni s inozemstvom još je uvijek veći od vrijednosti izvoza i u 2006. iznosio je 11,1 milijardu dolara, što je za 13,5 posto veći manjak nego u godini prije.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙