FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 17. siječnja

ZAGREB, 16. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 17. siječnja.
ZAGREB, 16. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 17. siječnja.

ZAGREB - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić na konferenciji za novinare predstavit će strategiju "Hrvatske izvozne ofenzive". U povodu završetka te studije, ministar Vukelić i predstavnici partnerskih institucija (HGK, HBOR, HI, HUP i HOK) prezentirat će aktivnosti koje su poduzete tijekom stvaranja izvozne ofenzive te važnost zajedničke suradnje i okupljanja svih partnerskih institucija (11,00 sati, Ministarstvo gospodarstva, Vukovarska 78).

ZAGREB - Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj i Ministrstvo financija predstavit će rezultate 17-mjesečnog twinning projekta EU "Carinski postupci usklađeni s provoznim postupkom Zajednice i sustav međusobne informatiček povezanosti". Projekt je financirala EU u okviru programa CARDS 2002 u iznosu od 944 tisuća eura, a glavni cilj projekta je bio pripremiti hrvatsku carinsku službu za primjenu Novog kompjuteriziranog provoznog sustava (NCTS) obveznog unutar Europske carinske unije (10,00 sati, Ministarstvo financija, Katančićeva 5).

ZAGREB - Predstavljanje knjige akademika Mirka Zelića i dr. sc. Marina Čikeša pod nazivom "Tehnologija proizvodnje nafte dubinskim crpkama". Tom prigodom predsjednik Uprave MOL-a Zsolt Hernadi bit će proglašen počasnim članom Hrvatske udruge naftnih inženjera i geologa te dodijeliti povelje zaslužnim dugogodišnjim rukovoditeljima naftnog gospodarstva Hrvatske - Petru Flekoviću, Stjepanu Žiniću i Mavri Popijaču (13,00 sati, Ina - Naftaplin, Šubićeva 29).

ZAGREB - Tvrtka koja se bavi pomorskim i obalnim prijevozom robe, Uljanik plovidba d.d. u prošloj je godini ostvarila 106 milijuna kuna neto dobiti, što je porast od 48,4 posto u odnosu na godinu ranije. Ostvarena konsolidirana dobit Grupe povećana je u odnosu na proteklu godinu i to prvenstveno kao rezultat većih ostalih poslovnih prihoda (prodaja brodova, te proporcionalni dio priznatog odgođenog prihoda od subvencija, a koji se odnosi na prošlu godinu), navodi se u priopćenju tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza. Uljanik plovidba je u prošloj godini ostvarila ukupni prihod od 279,4 milijuna kuna, što je 11,9 posto više nego godinu prije.

Urednica: Nevenka Brčić

Tel: 01 4808-680

Fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙