FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 15. veljače 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 15. veljače 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

WASHINGTON - Bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani u srijedu je u intervjuu CNN-u potvrdio kako će se uključiti u utrku za predsjedničke izbore 2008. godine, prekidajući dugu neizvjesnost oko svoje kandidature nakon što je anketa Gallupa pokazala da je postao vodeći kandidat republikanaca. U svom je televizijskom nastupu uputio vrlo ozbiljne kritike na račun načina na koji predsjednik George W. Bush vodi rat u Iraku, koji prema posljednjim ispitivanjima javnog mnijenja ne odobrava više od 70 posto Amerikanaca.

SARAJEVO - Sulejman Talović, 18-godišnjak koji je početkom tjedna ubio pet ljudi u pucnjavi u Salt Lake City-ju rođen je u istočnoj Bosni no u SAD je emigrirao kao hrvatski državljanin, prenose u četvrtak mediji u Bosni i Hercegovini. Veleposlanica BiH u Washingtonu Bisera Turković izjavila je kako je rodbina Talovića kontaktirala veleposlanstvo nakon tragedije tražeći dokumente za prijevoz njegova tijela u rodno mjesto da bi se tamo obavio pogreb. Pritom je utvrđeno kako Sulejman Talović nikada nije u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u SAD tražio izdavanje putnih dokumenata. Naknadnim provjerama kod američkih imigracijskih vlasti, kako tvrdi Turković, utvrđeno je kako je Talović pri ulasku u SAD zaveden kao nositelj hrvatske putovnice te da ni tada nije imao putovnicu BiH.

SEUL - Sjeverna i Južna Koreja nastavit će pregovore na ministarskoj razini 27. veljače, priopćilo je u četvrtak južnokorejsko ministarstvo za pitanje ujedinjenja nakon sastanka dužnosnika o daljnjem nastavku dijaloga zamrznutog prošlog srpnja, kada je Sjeverna Koreja testirala projektile. Pregovori, u čijem je središtu uglavnom bilo pitanje pomoći Sjevernoj Koreji, održat će se u Pjongjangu. Do dogovora o nastavku pregovora je došlo dva dana nakon što je Pjongjang potpisao sporazum s pet zemalja, uključujući i SAD, o obustavi svog nuklearnog programa.

ZAGREB - Novozelandski dužnosnici upozorili su u četvrtak na moguću ekološku katastrofu na Antarktici nakon što je na japanskom kitolovcu izbio požar, ostavivši brod oštećen i bez pogona i koji sada bespomoćno pluta u blizini staništa pingvina na zamrznutoj obali tog bijelog kontinenta, doznaje se iz agencijskih izvješća. Većina od 160 članova posade broda Nisshin Maru, nosivosti 8.000 tona, evakuirano je na tri ostala broda, dok je na kitolovcu ostalo 20 ljudi. Novozelandski ministar okoliša Chris Carter, čija je zemlja pokrenula akciju pomoći japanskom brodu, strahuje zbog smrtonosnog tereta Nisshin Maru - 1.000 tona nafte i kemikalija koji bi se mogli izliti u more. Izlijevanje bi imalo katastrofične posljedice za nedirnut okoliš Antarktike, kazao je Carter čije riječi prenosi Reuters.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙