FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 31. siječnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 31. siječnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

WASHINGTON - Pomoćnik američke državne tajnice Nicholas Burns primio je u utorak u Washingtonu visokog predstavnika za BiH Christiana Schwarz-Schillinga s kojim je razgovarao o potrebi da nova vlada u BiH što prije pokrene reforme, posebice reformu Ustava i policije, priopćio je State Department. "Burns i Schwarz-Schilling razgovarali su o potrebi da nova vlada BiH prekine podjele i nacionalnu retoriku koja je karakterizirala izborno razdoblje i brzo se okrene reformama koje bi bile korisne za sve u BiH, posebno reformi policije i Ustava", navodi se u priopćenju.

LONDON - Britanska je policija uhitila u srijedu osmero ljudi u nizu racija u Engleskoj u sklopu velike protuterorističke operacije. Detektivi su izjavili da su uhićenja izvršena na adresama u gradu Birminghamu "pod sumnjom da su provodili, pripremali ili poticali na terorizam".

WASHINGTON - U nastavku suđenja Lewisu "Scooteru" Libbyju, bivšem predstojniku ureda američkog potpredsjednika Dicka Cheneya, kao svjedok optužbe iskaz je dala Judith Miller, novinarka The New York Timesa koja je 85 dana provela u zatvoru jer se opirala nalogu suda da otkrije tko joj je sredinom 2003. rekao da je Valery Plame agentica CIA-e. Judith Miller, koja je nakon izlaska iz zatvora prošle godine pristala svjedočiti ali samo uz pisano odobrenje optuženog Libbyja, kazala je u sudnici da joj je Libby o agentici CIA-e govorio u dva navrata prije nego što je on rekao da je doznao njezin identitet.

LOS ANGELES - Svjetski poznati pisac bestselera Sidney Sheldon umro je u utorak poslijepodne u Medicinskome centru Eisenhower u kalifornijskome gradu Rancho Mirage od komplikacija izazvanih upalom pluća u 89. godini Uz Sheldona su do posljednjega trenutka bile njegova supruga Alexandra i kći Mary, koja je također književnica, priopćio je Sheldonov dugogodišnji izdavač Warren Cowan. Sidney Sheldon počeo je pisati tek u pedesetim godinama života, ali je prije toga ostvario uglednu karijeru u tri područja - brodwayskom kazalištu te na televiziji i filmu. Njegovi romani pripovijesti su o jakim ženama koje pobjeđuju u nemilosrdnome svijetu okrutnih muškaraca. Naslovi romana kao što su "Gnjev anđela", "Majstor igre", "Druga strana ponoći" i "Ako postoji sutra" pribavili su Sheldonu svjetsku slavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙