FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 29. siječnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 29. siječnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti do 9,30 sati.

NAJAF - Nakon cijelog dana sukoba u kojem su sudjelovali i američki tenkovi i zrakoplov kraj iračkoga grada Najafa, američke i iračke snage ubile su tristotinjak naoružanih pripadnika jednog muslimanskog kulta, objavila je u ponedjeljak policija. Američke snage tvrde da ta operacija još traje pa ne objavljuju nikakve pojedinosti. Jedan izvor blizak iračkoj vojsci rekao je da su Amerikanci počeli tu operaciju u nedjelju, a da i poslije zore u ponedjeljak nastavljaju s bombardiranjem.

WASHINGTON - Američki potpredsjednik Dick Cheney izjavio je u razgovoru za najnoviji Newsweek kako je upućivanje druge borbene skupine s nosačem zrakoplova u Perzijski zaljev "vrlo jasan signal svima u regiji kako su SAD tu da bi ostale" te da će se zajedno sa saveznicima, prijateljima i međunarodnim organizacijama i dalje baviti "iranskom prijetnjom". On je ponovio stajalište predsjednika Georgea W. Busha kako SAD nastoje spor oko iranskog nuklearnog programa riješiti diplomatskim putem, ali isto tako da ne isključuju ni jednu opciju.

WASHINGTON - U Galeriji Guldner gradske knjižnice Kansas Cityja, u američkoj saveznoj državi Missouriju, u nedjelju je svečano otvorena izložba "Hrvatski spomenici na UNESCO-ovoj listi zaštićene svjetske baštine", koju je pripremilo Ministarstvo kulture RH povodom 25. godišnjice upisa prvih hrvatskih zaštićenih spomenika kulture na listu svjetske kulturne baštine. Izložba koja na 50 velikih foto-murala predstavlja povijesne jezgre Dubrovnika, Splita i Trogira, šibensku katedralu sv. Jakova, episkopalni kompleks u Poreču te Nacionalni park Plitvička jezera, ostat će otvorena do 11. ožujka. Osim u Kansas Cityu izložba bi u SAD trebala biti postavljena u Bloomingtonu, New Yorku i Chicagu, a tijekom godine predviđeno je i njezino gostovanje u Kanadi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙