FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen novi roman Wei Hui "Vjenčanje s Buddhom"

ZAGREB, 31. siječnja 2007. (Hina) - Zagrebačka nakladna kuća VBZ predstavila je večeras u Zagrebu novi roman kineske spisateljice Wei Hui "Vjenčanje s Buddhom".
ZAGREB, 31. siječnja 2007. (Hina) - Zagrebačka nakladna kuća VBZ predstavila je večeras u Zagrebu novi roman kineske spisateljice Wei Hui "Vjenčanje s Buddhom".

O romanu su govorili spisateljica Milana Vuković Runjić, urednik Nenad Rizvanović, a na pitanja je odgovarala i kineska književnica Wei Hu.

Rizvanović smatra kako je spisateljica "Hui neobičan pjesnički glas koju uglavnom čita ženska publika".

"Huin roman je natopljen jednim nezamislivim urbanim i civilizacijskim životom, koji mi u Zagrebu ne možemo ni zamisliti", ustvrdila je Vuković Runjić, dodavši kako je knjiga "ispisana mudrost o seksu i miru".

"U knjizi su ispisane najljepše erotske stranice o odnosu naše heroine i njezina dečka," kazala je Milana Vuković Runjić.

Po njezinoj ocjeni autorica je svoj zanat savršeno svladala.

Odgovarajući na pitanje o kineskom načinu života, Wei Hui je istaknula kako se u Kini isprepliću konflikti između elemenata komunizma i kapitalizma, grada i sela te starih i mladih naraštaja.

"Gradovi kao što je Šangaj, puni su ljudi sa Zapada", rekla je, te napomenula da su kod kineske urbane mladeži vrlo popularne zapadne vrijednosti. "Sluša se rock glazba, a i puši se marihuana," dodala je.

Roman "Vjenčanje s Buddhom (208 str.) s engleskoga na hrvatski jezik je prevela Mirna Herman.

Wei Hui rođena je 1973. u blizini Šangaja. Otac joj je bio časnik kineske vojske. Radila je kao novinarka na televiziji u Šangaju. Popularnost je stekla svojim romanom "Šangaj baby".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙