FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 3. siječnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.
ZAGREB, 3. siječnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

SARAJEVO - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine neće odgađati privatizaciju sarajevske Union banke, a ona će najvjerojatnije biti prodana investicijskom fondu Validus iz Hrvatske iza kojega stoji Vaba banka, najavio je federalni ministar financija Dragan Vrankić. U izjavi koju u srijedu prenosi sarajevski Dnevni avaz, Vrankić je potvrdio kako je Validus već izabran kao najpovoljniji ponuđač za kupnju većinskog državnog udjela u Union banci koji je za to ponudio iznosi od 16 milijuna konvertibilnih maraka (8,18 milijuna eura). Vlada Federacije BiH, prema Vrankićevim riječima, uskoro će i formalno odlučivati o prodaji sarajevske banke.

GAZA - Palestinske službe sigurnosti u srijedu su od američkih i europskih državljana zatražili napuštanje pojasa Gaze zbog povećane opasnosti od otmica, izjavio je visoki palestinski sigurnosni dužnosnik koji je želio ostati neimenovan. "Izdali smo upozorenja o otmičarskim operacijama i zatražili smo od američkih i europskih državljana da napuste pojas Gaze", izjavio je taj izvor, dodavši kako je o upozorenju obaviještena i agencija UN za palestinske izbjeglice Unrwa.

NEW YORK - Britanski dnevnik Daily Telegraph objavio je da su vojnici i civilno osoblje Ujedinjenih naroda silovali i zlorabili maloljetnike u Sudanu, među kojima je i bilo 12-godišnje djece. Dnevnik se poziva na svjedočanstva dvadesetak djece i mladih adolescenata prikupljenih u gradu Juba. Djeca su bila žrtve seksualnih zlostavljača iz redova civilnog i vojnog osoblja UN-a. U sjedištu UN-a u New Yorku, Odjel za operacije održavanja mira odbio je iznijeti bilo kakav komentar o članku objavljenom u britanskom dnevniku istoga dana kada je na dužnost stupio novi glavni tajnik svjetske organizacije Ban Ki-moon.

BANJA LUKA - Bivši generalni konzul Republike Hrvatske u Banjoj Luci Ivan Lepoglavec četvrti je plasirani na listi "Osoba 2006." u BiH, u izboru "Nezavisnih novina", objavio je na svojoj internet-stranici ovaj banjalučki dnevni list, koji uz ime hrvatskog diplomate stavlja odrednicu "Konzul koji je oživio pokidane veze". U obrazloženju se naglašava da predstavnici svih naroda i nacionalnih manjina ističu kako je Lepoglavec "čovjek koji je vlastitim angažiranjem doprinio stabilizaciji i razvoju međunacionalnih odnosa, afirmirao povratak i integraciju izbjeglih i raseljenih osoba, te promovirao toleranciju i multikulturalnost".

SEUL - Sjevernokorejski ministar vanjskih poslova Paek Nam Sun je umro, objavili su državni mediji u srijedu. Vođa sjeverne Koreje Kim Jong Il poslao je "vijenac za preminulog ministra vanjskih poslova Paeka Nama Suna" i izrazio "duboku sućut", objavila je Sjevernokorejska središnja novinska agencija. U vijesti od jedne rečenice nije bilo drugih pojedinosti poput toga kad je i kako umro 78-godišnji Paek, koji je u vrhu sjevernokorejske politike bio od 1998.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙