FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 4. siječnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 4. siječnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

BAGDAD - Pogubljenja dvojice osuđenika koji su u zločinima surađivali s nedavno pogubljenim Sadamom Huseinom, njegova polubrata Barzana al-Tikritija, bivšeg šefa iračke tajne službe i bivšeg predsjednika revolucionalnog suda Awada Al-Bandara odgođena su za nedjelju, izvijestio je irački premijer Nuri al-Maliki. "Zbog međunarodnih pritisaka i pritisaka iz arapskog svijeta, pogubljenja Barzana al-Tikritija i Awada al-Bandara odgođena su za nekoliko dana", potvrdio je novinarima drugi izvor blizak Malikiju, želeći ostati anoniman. Dvojica muškaraca trebala su biti obješena u četvrtak ujutro, prenio je isti izvor ne objavivši pojedinosti.

WASHINGTON - John Negroponte, koji je 2005. postao prvi direktor nacionalnog obavještajnog sektora u SAD-u zadužen za nadzor 16 američkih obavještajnih službi, uskoro će postati drugim čovjekom State Departmenta gdje bi trebao imati vodeću ulogu u provedbi nove američke politike prema Iraku, izvijestio je u četvrtak američki tisak prenoseći izjave dužnosnika administracije. Negroponte će popuniti kritično radno mjesto zamjenika državne tajnice Condoleezze Rice koje je mjesecima prazno te se očekuje da će imati vodeću ulogu u oblikovanju politike u Iraku, piše The New York Times.

WASHINGTON - Strane zemlje, posebno one iz azijsko-pacifičke regije, sve se više nastoje krađom domoći napredne američke vojne tehnolgije, stoji u izvješću Pentagona, izvijestio je dnevni list The Washington Times. Ured za kontrašpijunažu Obrambene službe sigurnosti SAD-a (DSS) zabilježio je godišnji skok od gotovo 43 posto u broju sumnjivih inozemnih ugovora koje su američkim vlastima prijavile tvrtke što rade za Pentagon ili drugi izvori povezani s obranom. U neklasificiranom izvješću agencije, koja pomaže u zaštiti američke vojne industrije od strane špijunaže, navodi se da špijuni uz pomoć lažnih poslovnih ponuda i kompjutorskih hakera pokušavaju doći do napredne američke tehnologije kao što su laseri, senzori, projektili i drugi sustavi. Izvješće se odnosi na fiskalnu godinu koja je završila u rujnu 2005., a u njemu se iznose najnoviji, statistički obrađeni, podaci te vrste.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙