FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 10. siječnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:
ZAGREB, 10. siječnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

WENGEN - Posljednjih tjedana iz skijaškog cirkusa dolaze sve bizarnije vijesti. Za posljednju se pobrinuo Austrijanac Rainer Schönfelder, koji se niz stazu u Lauberhornu spustio posve gol. Najbolji slalomaš svijeta u sezoni 2003/04, te vlasnik dviju brončanih medalja s Olimpijskih igara u Torinu (kombinacija, slalom) na sebi je imao skije, pancerice, kacigu i rukavice. Schönfelder se na ovaj neobičan potez nije odlučio zbog toplinskog vala koji je zahvatio Europu, već zbog izgubljene oklade. Austrijanac je prošlog tjedna ozlijedio leđa prilikom pada u Adelbodenu i danima je trpio jake bolove. U šali je svom fizioterapeutu obećao da će se skijati gol ako se probudi bez bolova nakon njegova tretmana. Fizioterapeut je očito uspio jer je nagi Schönfelder postao atrakcija na Lauberhornu.

BERLIN - Do početka Svjetskog prvenstva rukometaša koje će se od 19. siječnja do 4. veljače održati u Njemačkoj ima još devet dana, a interes gledatelja je veći od svih očekivanja organizatora. Do sada je prodano čak 280.000 od 300.000 ulaznica puštenih u prodaju. Najviše ulaznica je prodano za susrete njemačke reprezentacije, Norveške, Danske i Hrvatske. Odabranici Line Červara utakmice prvog kruga natjecanja iz B skupine igrati će u Stuttgartu. Tijekom SP-a odigrat će se 92 utakmice u 12 gradova (Koln, Hamburg, Mannheim, Dortmund, Lemgo, Wetzlar, Stuttgart, Halle, Magdeburg, Bremen, Kiel, Berlin) što je najviše do sada. Organizatori se nadaju da će doseći brojku od ukupno 700.000 gledatelja. Do sada je najviše gledatelja bilo na World Cupu u Egiptu 1999. godine (507.800), zatim slijedi SP u Tunisu 2005. godine (324.000), te SP u Francuskoj 2001. godine (323.10).

GLASGOW - Dosadašnji izbornik škotske nogometne reprezentacije Walter Smith karijeru će nastaviti na klupi Rangersa. Smith je Rangers doveo do sedam uzastopnih naslova prvaka Škotske prije nego što je 1998. preuzeo Everton i njegov povratak na Ibrox izazvao je oduševljenje među navijačima ovog kluba. "Radujem se povratku u Rangers s kojima sam ostvario niz velikih uspjeha," kazao je Smith. Međutim, njegov dolazak u klub u čijim redovima igra hrvatski nogometaš Dado Pršo izazvao je bijes čelnika Škotskog nogometnog saveza (SFA). U SFA-u su ljuto reagirali i zaprijetili tužbom treneru "zbog prekidanja ugovora", ali i Rangersu. Pod vodstvom Smitha škotska vrsta je posljednjih mjeseci nizala sjajne rezultate i jedno je od najvećih iznenađenja uvodnog dijela kvalifikacija za EURO 2008. godine.

LYON - Branič nogometne reprezentacije Alžira, Nadir Belhadj (24) karijeru će nastaviti u redovima francuskog prvaka Lyona. Dosadašnji branič Sedana potpisao je za "Lavove" ugovor na 3.5 godina vrijedan 3.24 milijuna eura. Belhadj je posljednje tri sezone nosio dres Sedana, a prije toga je dvije godine igrao za Gueugnon. "Nisam mnogo razmišljao kada sam dobio ponudu iz Lyona, velika je čast igrati za najbolju francusku momčad. Želim se zahvaliti i čelnicima Sedana što su me pustili prije isteka ugovora," kazao je Belhadj, koji je u dresu alžirske vrste odigrao 17 utakmica i postigao jedan pogodak. Lyon se nakon 19 kola nalazi na prvoj poziciji le Championnata sa 50 bodova, čak 15 više od Lensa na drugom mjestu.

LONDON - Nakon sramotnog poraza na Anfieldu od Arsenala (3:6) i prve utakmice u posljednjih 77 godina u kojoj je Liverpool primio šest pogodaka, menadžer Redsa Rafael Benitez doživio je novi udarac. Do konca sezone ostao je bez Luisa Garcie. Vezni igrač španjolske vrste teško je ozlijedio koljeno i pauzirat će najmanje šest mjeseci. "Stradali su križni ligamenti i za Luisa je sezona završila," potvrdio je menadžer Liverpoola. U susretu protiv Arsenala ozlijedio se i Mark Gonzalez i njegov oporavak će trajati tri tjedna. U posljednja četiri dana Liverpool je dva puta izgubio od Arsenala. U FA Kupa je izgubio 1:3, dok je u Liga Kupu poražen 3:6.

OUARZAZATE - Španjolac Carlos Sainz (Volkswagen) pobjednik je pete etape relija Dakar, koja je u dužini od 768 kilometara vožena od Ouarzazateja do Tan Tana u Maroku. Sainz je slavio ispred Francuza Stephanea Peterhansela (Mitsubishi), dok je treće mjesto osvojio Južnoafrikanac Giniel de Villiers (Volkswagen). Drugom etapnom pobjedom Sainz je zadržao vodstvo u ukupnom poretku ispred De Villiersa i Souse. U konkurenciji motociklista slavio je Španjolac Isidre Esteve Pujol (KTM) ispred sunrodnjaka Marca Coma (KTM) i Francuza Cyrila Despresa (KTM). U ukupnom poretku vodi Como ispred Pujola. Reli se nastavlja u četvrtak najdužom etapom ovogodišnje trase, 817 kilometara dugačkom dionicom od Tan Tana do Zouerata, na kojem će natjecatelji voziti 394 kilometara dugačak specijalni ispit.

MELBOURNE - Bivša najbolja tenisačica svijeta Amerikanka Venus Williams otkazala je nastup na prvom teniskom Grand Slam turniru sezone, Australian Openu zbog ozljede zgloba lijeve ruke. "Nažalost, nisam spremna za tako zahtjevan turnir. Oporavak se produžio i želim maksimalno zaliječiti ozljedu," poručila je 48. tenisačica svijeta koja je propustila i posljednji Grand Slam turnir prošle godine, US Open. "U karijeri mi se nikada nije dogodilo da propustim dva uzastopna Grand Slama i zbog toga sam posebno tužna," poručila je Venus Willimas. Najbolji rezultat u Melbourneu ostvarila je 2003. godine kada je u finalu izgubila od sestre Serene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙