FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 7. siječnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 12,30 sati
ZAGREB, 7. siječnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 12,30 sati

ZAGREB - U odvojenim napadima u Afganistanu poginulo je u nedjelju još pet osoba, javljaju agencije. U eksploziji bombe na daljinsko upravljanje, uz granicu s Pakistanom u autu su poginule dvije žene s dvoje djece, priopćila je policija, a prenosi Reuters. Dvojica napadača na motoru ustrijelila su u nedjelju ravnatelja jedne srednje škole na jugu Afganistana, službeno je priopćeno.

ZAGREB - Najmanje sedmoro Iračana ubijeno je u nedjelju u eksploziji bombe i pucnjavi, a život su izgubila i dva američka vojnika u odvojenim incidentima, priopćila je policija i američka vojska. Trojica sunitskih trgovaca ubijeni su u nedjelju u bagdadskoj četvrti Baya, kad su naoružani napadači iz dva auta pucali po štandovima na tržnici tog dijela grada. Dva su čovjeka poginula u istočnom Bagdadu u eksploziji bombe. Nepoznati napadači otvorili su vatru na četiri zaštitara iračkog ministarstva finacija, također u istočnom Bagdadu, i pritom su ubili jednog, a ranili dvojicu, navodi isti izvor. U Diwaniyahu, 130 kilometara južno od Bagdada, napadači su ubili zaposlenika ministarstva obrane Akeela al-Khalidija dok je izlazio iz svoje kuće.

VARŠAVA - Novi varšavski nadbiskup podnio je u nedjelju ostavku nakon što je priznao da je špijunirao za poljske tajne službe u doba komunizma, priopćila je misija Vatikana u Poljskoj. U priopćenju se navodi da je papa Benedikt XVI. prihvatio ostavku Stanislawa Wielgusa. Papa je imenovao Wielgusa nadbiskupom 6. prosinca. Wielgus je nakon tog imenovanja u petak preuzeo dužnost koju je dosad obavljao kardinal Jozef Glemp. Prema priopćenju, Glemp će se privremeno vratiti na dužnost. Tako je ustoličenje novog varšavskog nadbiskupa planirano za nedjelju otkazano.

SAN SALVADOR - Najmanje 20 zatvorenika poginulo je u sukobima i okršajima zatvorenika u zapadnom Salvadoru, službeno je priopćeno u nedjelju. Sve su žrtve zatvorenici, više je osoba ozlijeđeno, ali nijedna teško, izjavio je zamjenik direktora policije Luis Tobar Prieto i dodao da vlasti ponovno nadziru zatvor Apanteos, 70 kilometara zapadno od glavnoga grada San Salvadora. Pobuna je počela u petak kasno navečer. Jedan kriminalac je zgrabio čuvara s kojim se svađao, a ostali su se zatvorenici počeli međusobno tući. Čuvari su tada pobjegli, a zatvorenici nastavili sukob.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙