FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 18. prosinca 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 18. prosinca 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

WASHINGTON - Bivši američki državni tajnik Collin Powell izjavio je u nedjelju kako SAD gube rat u Iraku, te izrazio skepsu prema najavama o mogućem povećanju broja američkih snaga u toj zemlji kao načinu da se promijeni situacija. Powell se u emisiji "Face the Nation" TV mreže CBS složio s ocjenom Bakerove komisije da je stanje teško i da se pogoršava, kao i s izjavom novog ministra obrane Roberta Gatesa da SAD "ne pobjeđuju" u Iraku.

WASHINGTON - U vrijeme dok se Bijela kuća priprema objaviti promjene u strategiji za Irak, ankete pokazuju da javnost u SAD nikad u posljednje tri godine nije bila toliko pesimistična u vezi s konačnim ishodom ove američke misije, izvješćuje u ponedjeljak Glas Amerike (VOA). Nekoliko nedavno objavljenih anketa pokazuje da su Amerikanci izrazito pesimistični glede iračke misije. Primjerice, u istraživanju koje su proveli dnevnik "The Washington Post" i TV mreža ABC 52 posto ispitanika reklo je da Amerika gubi rat, dok 70 posto ispitanika ne odobrava politiku predsjednika Georgea Busha, kada je u pitanju Irak. Druga anketa, ona dnevnika "Wall Street Journal" i TV mreže NBC, pokazuje kako tek 34 posto građana smatra da George Bush dobro obavlja posao predsjednika, što je najniži zabilježeni predsjednički rejting te ankete. Ankete pokazuju kako bi većina Amerikanaca željela da se američka vojska iz Iraka povuče u roku od sljedeće dvije godine.

SARAJEVO - Pravobraniteljstvo BiH pozorno će ispitati prodaju zemljišta na predjelu Ivanica kod Trebinja u dubrovačkom zaleđu, kako bi se provjerilo je li riječ o protuzakonitom prijenosu vlasništva nad državnom imovinom, najavila je državna pravobraniteljica BiH Dragica Miletić. Miletić je u sarajevskom Dnevnom avazu najavila da će ovog tjedna posjetiti područje Ivanice zajedno s osobljem Ureda Visokog predstavnika s obzirom da je u BiH još uvijek na snazi privremena odluka tog Ureda o zabrani raspolaganja državnom imovinom. Zemljište na području Ivanice koja je u sastavu općine Ravno zanimljivo je zbog činjenica da je samo dvadesetak kilometara udaljeno od Dubrovnika i da predstavlja idealnu lokaciju za gradnju novih turističkih kapaciteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙