FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 24. prosinca 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati
ZAGREB, 24. prosinca 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

BAQUBA - Najmanje sedmorica iračkih policajaca poginula su, a dvadesetak je ozlijeđeno u nedjelju ujutro u eksploziji kod jedne policijske postaje stotinjak kilometara sjeveroistočno od Bagdada, objavila je iračka policija. Incident se dogodio u gradu Muqdadijahu oko osam sati ujutro po mjesnom vremenu. U eksploziji je uništeno gotovo pola zgrade, kao i nekoliko vozila. Očevici tvrde da je eksplodirao automobil-bomba, no policija to još nije potvrdila.

TEHERAN - Iran će u nedjelju početi postavljati 3.000 centrifuga u postrojenju za obogaćivanje urana u Natanzu, što je prva reakcija na rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a kojom su mu uvedene sankcije, rekao je glavni iranski pregovarač Ali Laridžani. "U nedjelju ujutro počet ćemo s instalacijom u postrojenju Natanz", rekao je Laridžani za iranski list Kahyan. Vijeće sigurnosti UN-a jednoglasno je u subotu usvojilo rezoluciju kojom se zabranjuje opskrba Irana osjetljivim nuklearnim materijalima i tehnologijom, te zamrzava imovina 10 ključnih tvrtki i 12 pojedinaca povezanih s nuklearnim i balističkim programima. Iran je rezoluciju osudio kao nezakonitu mjeru izvan nadležnosti Vijeća.

RIO DE JANEIRO - Na plaži u Rio de Janiru policija je privela Izraelca za kojeg se smatra da je glavni diler ecstasya na svijetu. El Al Yoram (35) je priveden dok se šetao glasovitom plažom Ipanema, a prilikom privođenja nije pružao nikakav otpor. "Al Yorama su tražile policije Sjedinjenih Država, Izraela, Brazila i Urugvaja, a otkriven je i priveden zahvaljujući suradnji tih zemalja," kazao je glasnogovornik brazilske policije Altair da Costa. Prema podacima američke agencije za borbu protiv droge (DEA) "kralj ecstasya" je samo u 2004. godini u SAD prokrijumčario 1.4 milijuna tableta ove sintetičke droge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙