FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 12. prosinca 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati
ZAGREB, 12. prosinca 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

GAZA - Palestinski predsjednik Mahmud Abas u utorak je naredio razmještanje sigurnosnih snaga u Gazi, nakon što su u ponedjeljak nepoznati naoružani napadači ubili trojicu sinova šefa palestinskih obavještajaca. Napetosti u odnosima između Abasa i vlade na čelu s Hamasom pojačale su se u ponedjeljak nakon napada. Trojica sinova šefa palestinskih obavještajaca ubijena su kada su stigla u školu. To je prvi put da su djeca bila meta takvog napada. U utorak rano ujutro teško naoružani članovi snaga sigurnosti odanih Abasu zauzeli su položaje na ključnim točkama i raskrižjima Gaze. Snage odane Hamasu ojačale su položaje na obalnom pojasu.

BAGDAD - Najmanje je 57 osoba poginulo, a 148 ranjeno u samoubilačkom atentatu izvedenom automobilom bombom u utorak u centru Bagdada, javlja agencija France Presse pozivajući se na bolničke izvore. Ovo je peti samoubilački atentat izveden na istom mjestu, gdje se okupljaju radnici, većinom šijiti. Eksplozija se dogodila u 7 sati ujutro po lokalnom vremenu na trgu Tayaran gdje uvijek ima dosta ljudi. "Kamikaza je stigao nudeći posao. Ljudi su se okupili oko njega i onda je eksplodiralo", izjavio je neimenovani izvor sigurnosti.

SANTIAGO - Dvije stotina članova udruga za zaštitu ljudskih prava okupili su se u ponedjeljak navečer na Trgu Italija u Santiagu kako bi "proslavili" smrt bivšeg diktatora Augusta Pinocheta (91) koji je preminuo u nedjelju navečer u glavnom čileanskom gradu. Udruge za zaštitu ljudskih prava pozvale su pristaše na prosvjed u utorak ispred spomenika Salvadorea Allendea, kada će biti vojni pokop generala Pinocheta. "Okupili smo se kako bi pokazali radost koju nam je donijela vijest o smrti Pinocheta", kazala je Patricia Silva, predsjednica Udruge obitelji pogubljenih političkih zatvorenika tijekom vojne diktature.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙