FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 31. prosinca 2004. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske.
ZAGREB, 31. prosinca 2004. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske.

ZAGREB - S prvim minutama nove godine u Hrvatskoj počinje izborna šutnja za koje je zabranjena svaka promidžba kandidata za Predsjednika Republike i svako objavljivanje procjena rezultata predsjedničkih izbora. Izborna šutnja trajat će i na sam dan izbora, do 24 sata. U nedjelju, 2. siječnja, oko 4,4 milijuna hrvatskih birača u domovini i inozemstvu odlučivat će koji će od 13 predsjedničkih kandidata biti na čelu Hrvatske u idućih pet godina. Predsjednikom će postati kandidat koji dobije većinu glasova svih birača koji su glasovali (50 posto plus jedan glas). Ako niti jedan od njih trinaestero to ne uspije, predsjednik države izabrat će se za 15 dana, u drugom krugu u koji ulaze dva kandidata koja u prvom krugu osvoje najviše glasova.

ZAGREB - Ured predsjednika Republike priopćio je danas da "potpuno nepotrebnom i kontradiktornom" smatra reakciju Vlade, koja je osudila kao "neistinitu i zlonamjernu" sinoćnju izjavu Stjepana Mesića kako je tražio da se Studija o utjecaju na okoliš projekta Družba Adrija objavi te da ne zna zašto je Vlada taji. S obzirom da u današnjem priopćenju Vlade piše da postoje dijelovi Studije koji su proglašeni državnom tajnom, Ured Predsjednika poziva Vladu da objasni koji su to dijelovi i iz kojih su razloga proglašeni državnom tajnom, a to nije poznato Predsjedniku Republike. "Također, Studija o utjecaju na okoliš predana je nadležnom ministarstvu još sredinom srpnja. Zašto se onda čekalo do prosinca da bi se formirala Komisija za procjenu studije i zašto je prva sjednica Komisije zakazana tek za siječanj? Nije li to politiziranje i manipuliranje javnošću, a sve pod krinkom zaštite javnih interesa?", pita Predsjednikov Ured. Ured drži da Vlada svojim današnjim priopćenjem zapravo demantira pozicije koje je u predizbornoj kampanji zastupala Jadranka Kosor, a potvrđuje Mesićeva stajališta koji se zauzeo za provođenje zakonske procedure i javnu raspravu o Družbi Adriji.

KOSTRENA - Primorsko-goranska Policijska uprava izvijestila je danas da je spomen ploča borcima NOB-a u Kostreni razbijena, iznijevši pretpostavku da je oštećenje uzrokovano radovima na riječkoj obilaznici. Tragovi eksploziva nisu pronađeni, a policija je ustanovila da se to dogodilo u proteklih mjesec dana. Radovi na izgradnji riječke obilaznice izvode se na udaljenosti od oko kilometar od spomen ploča, koja se nalazi neposredno uz glavnu prometnicu od Rijeke prema istoku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙