FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ne zna se sudbina još jednog Hrvata

ZAGREB, 31. prosinca 2004. (Hina) - Mirjana Engleitner koja je prošlivikend bila u Tajlandu kad ga je pogodio tsunami, živa je i zdrava,ali se još uvijek ne zna što je s Jozom Gudeljem koji se možda zatekaou području katastrofe, doznaje se u petak iz Ministarstva vanjskihposlova.
ZAGREB, 31. prosinca 2004. (Hina) - Mirjana Engleitner koja je prošli vikend bila u Tajlandu kad ga je pogodio tsunami, živa je i zdrava, ali se još uvijek ne zna što je s Jozom Gudeljem koji se možda zatekao u području katastrofe, doznaje se u petak iz Ministarstva vanjskih poslova.

"Gospođa Engleitner nalazi se u Bangkoku i tamo ostaje do 12. siječnja kao što je planirala. Javila se prijateljici", izjavio je za Hinu načelnik Odjela MVP-a za koordinaciju i praćenje rada diplomatskih misija i konzularnih ureda Vinko Ljubičić.

Još uvijek je nepoznata sudbina hrvatskog državljanina Joze Gudelja koji je 24. prosinca otputovao iz Dusseldorfa za Bangkok, dodao je Ljubičić.

U trenutku potresa nakon kojeg je uslijedio niz tsunamija na području jugoistočne Azije bilo je 80 hrvatskih državljana.

Prva hrvatska žrtva tsunamija je trogodišnja djevojčica Vivian Slot, unuka rektorice zagrebačkog sveučilišta Helene Jasne Mencer.

U potresu jačine devet stupnjeva po Richteru koji je u nedjelju pogodio Indijski ocean, uslijed čega su se digli razorni tsunamiji, poginulo je, prema posljednjim podacima, više od 125.000 ljudi, od čega najviše u Indoneziji, čak 80.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙