FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Broj žrtava u južnoj Aziji premašio 17.000 mrtvih

COLOMBO, 27. prosinca 2004. (Hina/AFP) - U plimnim valovima ipustošenju izazvanom žestokim potresom u nedjelju u vodama Indonezijesmrtno je stradalo najmanje 17.000 osoba u sedam zemalja na jugu ijugoistoku Azije, prema privremenim podacima objavljenim uponedjeljak.
COLOMBO, 27. prosinca 2004. (Hina/AFP) - U plimnim valovima i pustošenju izazvanom žestokim potresom u nedjelju u vodama Indonezije smrtno je stradalo najmanje 17.000 osoba u sedam zemalja na jugu i jugoistoku Azije, prema privremenim podacima objavljenim u ponedjeljak.

Slijede detaljni podaci po zemljama od 7 sati i 40 minuta po srednjoeuropskom vremenu:

- Indija: najmanje 6279 mrtvih, od čega 2780 u državi Tamil Nadu, i najmanje 3000 na indijskim otocima Andaman i Nicobar, smještenima u Bengalskom zaljevu, nedaleko epicentra potresa, priopćila je agencija Press Trust of India.

- Šri Lanka: najmanje 5860 mrtvih i 1555 nestalih, tvrdi šrilanska vojska i tamulski pobunjenici.

- Indonezija: najmanje 4448 mrtvih na sjeveru otoka Sumatre, prema podacima ministarstva zdravstva. Najveći broj žrtava, najmanje 3000, pobrojan je u području Bande Aceh, na sjevernom kraju pokrajine Aceh na otoku Sumatri, rekao je glasnogovornik ministarstva.

- Tajland: najmanje 839 mrtvih i više od 7200 ozlijeđenih, prema podacima ministarstva unutarnjih poslova. Visoki dužnosnik ministarstva izjavio je da su trećina žrtava strani turisti.

- Malezija: 42 mrtvih i neodređeni broj nestalih na sjeverozapadu zemlje, posebice na turističkom otoku Penang, najpogođenijem s 21 mrtvih, rekao je zamjenik premijera Najib Razak i lokalni dužnosnici.

- Maldivi: najmanje 32 mrtvih i 51 nestala osoba, priopćile su vlasti.

- Bangladeš: otac i dijete smrtno su stradali u brodolomu turističkog broda, priopćili su lokalni dužnosnici.

- Burma: jedan mrtav i dvoje nestalih, po službenom izvoru.

- Afrika: plima je imala posljedice na istočnoj obali Afrike. Jedan se muškarac utopio blizu Mombase, u Keniji, a 16 osoba smatra se nestalima u Somaliji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙