FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od 79 Hrvata u Aziji još se nije javilo dvoje

ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Od 79 Hrvata koji su se u trenutkurazornih tsunamija nalazili u području južne Azije još se samo dvoje,Jozo Gudelj i Mirjana Engleitner, nije javilo obiteljima, doznaje se učetvrtak u Ministarstvu vanjskih poslova.
ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Od 79 Hrvata koji su se u trenutku razornih tsunamija nalazili u području južne Azije još se samo dvoje, Jozo Gudelj i Mirjana Engleitner, nije javilo obiteljima, doznaje se u četvrtak u Ministarstvu vanjskih poslova.

"Jozo Gudelj je 24. prosinca iz Duesseldorfa otputovao za Bangkok, a gospođa Engleitner, koja je nestala u Phuketu, zadnji se put javila na Badnjak", kazao je Hini Vinko Ljubičić, načelnik Odjela MVP-a za koordinaciju i praćenje rada diplomatskih misija i konzularnih ureda.

Prva hrvatska žrtva tsunamija je trogodišnja djevojčica Vivian Slot, unuka rektorice zagrebačkog sveučilišta Helene Jasne Mencer, kojoj su telegrame sućuti uputili najviši državni dužnosnici.

U potresu jačine devet stupnjeva po Richteru koji je u nedjelju pogodio Indijski ocean, uslijed čega su se digli razorni tsunamiji, poginulo je, prema posljednjim podacima, više od 120.000 ljudi, od čega najviše u Indoneziji, čak 80.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙