FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mnoštvo stranaca smrtno stradalo ili nestalo u Aziji

RIM, 27. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Najmanje jedanaest Talijana smrtnoje stradalo a mnogo njih smatra se nestalima u potresu i plimnimvalovima koji su u nedjelju pogodili nekoliko zemalja Azije, objaviloje u ponedjeljak talijansko ministarstvo vanjskih poslova.
RIM, 27. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Najmanje jedanaest Talijana smrtno je stradalo a mnogo njih smatra se nestalima u potresu i plimnim valovima koji su u nedjelju pogodili nekoliko zemalja Azije, objavilo je u ponedjeljak talijansko ministarstvo vanjskih poslova.

"Najmanje je šest Talijana preminulo na Phuketu, troje na otoku Phi Phi i dvoje u Šri Lanki", piše u priopćenju talijanskog ministarstva vanjskih poslova.

Broj francuskih žrtava ogromnih plimnih valova koji su pogodili južnu i istočnu Aziju mogao bi nadmašiti brojku od dvoje mrtvih koliko ih je zasad zabilježeno, rekao je dužnosnik francuskog ministarstva vanjskih poslova Renaud Muselier.

Dvoje mrtvih bili su zaposlenik u Clubu Mediterrannee na tajlandskom otoku Phuket i djevojka na odmoru u Šri Lanki.

Petnaestero Nizozemaca smatra se nestalima u Tajlandu nakon plimnih valova koji su pogodili turistički jug zemlje, izjavio je glasnogovornik Nizozemske auto i turističke udruge u ponedjeljak.

Nestali nizozemski turisti bili su na odmoru na otocima Phuket i Phi Phi, kazao je glasnogovornik Ad Wonk.

Najmanje četiri britanska državljanina smrtno su stradala u plimnim valovima koji su u nedjelju opustošili nekoliko azijskih zemalja, prema privremenim podacima, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik britanskog ministarstva vanjskih poslova.

Jedna je žrtva smrtno stradala na Tajlandu, druga u Šri Lanki, te dvije na Maldivima, istaknuo je on.

Ministarstvo prenosi i nepotvrđene informacije o brojnim drugim žrtvama koje su vjerojatno isto tako smrtno stradale.

Četiri ruska turista smatra se nestalima na Tajlandu, kazala je u ponedjeljak glasnogovornica Ruske unije tour operatora Irina Tjurina. Na Tajlandu se u trenutku katastrofe nalazilo 600 ruskih turista, dok ih je u Šri Lanki bilo 60.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙