FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Sanader: Uspjeh u vanjskoj politici odrazit će se i na unutarnje političke prilike

ZAGREB, 31. prosinca 2004. (Hina) - Približavanje Europskoj uniji ipočeci pregovora ne predstavlja samo uspjeh na vanjskopolitičkomplanu, to je i iznimno unutarnjepolitičko pitanje zbog usuglašavanjahrvatskog zakonodavstva i prakse koje će imati velikog utjecaja naunutarnje prilike u Hrvatskoj, istaknuo je predsjednik hrvatske vladeIvo Sanader u razgovoru za Deutsche Welle.
ZAGREB, 31. prosinca 2004. (Hina) - Približavanje Europskoj uniji i počeci pregovora ne predstavlja samo uspjeh na vanjskopolitičkom planu, to je i iznimno unutarnjepolitičko pitanje zbog usuglašavanja hrvatskog zakonodavstva i prakse koje će imati velikog utjecaja na unutarnje prilike u Hrvatskoj, istaknuo je predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader u razgovoru za Deutsche Welle.

Početak pregovora, "koji će se dogoditi za dva i pol, tri mjeseca,(...) je veliki uspjeh svih nas u Hrvatskoj, tako i Vlade, koja je vodila sve to", ocijenio je Sanader u razgovoru.

Glede gospodarstva Sanader je istaknuo da je Hrvatska na makroekonomskom planu postigla velike rezultate, primjerice "smanjila deficit državnog proračuna sa 6,3 posto na 4,5 posto, prvi put u zadnje četiri, pet godina u rujnu je imala ispod 300 tisuća nezaposlenih", a posebno ističe promjenu trenda odnosa uvoza i izvoza.

"Za 14 godina hrvatske samostalnosti uvoz je rastao dva puta brže od izvoza. Ove godine izvoz je rastao u prvih devet mjeseci za 15 posto, a uvoz za sedam posto. To su veliki rezultati, kad tome pridodamo još i činjenicu da je ovo bila najbolja turistička sezona, ne samo od hrvatske samostalnosti nego i u vrijeme Jugoslavije. Prema tome imamo razloga biti zadovoljni, ali ja ne mogu kao premijer biti do kraja zadovoljan, jer bih želio da se i standard hrvatskih građana poboljša", rekao je Sanader u razgovoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙