FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Porast narudžbi njemačkoj industriji u listopadu 2004.

BERLIN, 6. prosinca 2004. (Hina/Dpa) - Njemačka industrija ostvarila jeu ovogodišnjem listopadu osjetno veći broj narudžbi iz zemlje,objavilo je u ponedjeljak njemačko ministarstvo gospodarstva, ističućida je riječ o porastu od 3,3 posto na mjesečnoj razini.
BERLIN, 6. prosinca 2004. (Hina/Dpa) - Njemačka industrija ostvarila je u ovogodišnjem listopadu osjetno veći broj narudžbi iz zemlje, objavilo je u ponedjeljak njemačko ministarstvo gospodarstva, ističući da je riječ o porastu od 3,3 posto na mjesečnoj razini.

Broj narudžbi iz inozemstva istodobno je smanjen za 1,2 posto, tako da je ukupna potražnja za njemačkim industrijskim proizvodima porasla je za 1,1 posto, konstatira ministarstvo.

Njemački ured za statistiku izvješćuje da je obujam narudžbi u industriji u rujnu i listopadu povećan za 0,5 posto u odnosu na srpanj i kolovoz, pri čemu proizvođači investicijskih dobara bilježe rast potražnje za 2,1 posto, dok proizvođači potrošnih roba bilježe smanjenje broj narudžbi u dvomjesečnom razdoblju za 1,0 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙