FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ured predsjednika: Mesić u više navrata tražio objavu Studije o Družbi Adriji

ZAGREB, 31. prosinca 2004. (Hina) - Ured predsjednika Republikepriopćio je danas da "potpuno nepotrebnom i kontradiktornom" smatrareakciju Vlade, koja je osudila kao neistinitu i zlonamjernu sinoćnjuizjavu Stjepana Mesića da je tražio da se Studija o utjecaju na okolišprojekta Družba Adrija objavi te da ne zna zašto je Vlada taji.
ZAGREB, 31. prosinca 2004. (Hina) - Ured predsjednika Republike priopćio je danas da "potpuno nepotrebnom i kontradiktornom" smatra reakciju Vlade, koja je osudila kao neistinitu i zlonamjernu sinoćnju izjavu Stjepana Mesića da je tražio da se Studija o utjecaju na okoliš projekta Družba Adrija objavi te da ne zna zašto je Vlada taji.

"Predsjednik Republike u više je navrata javno tražio od Vlade objavu Studije o utjecaju na okoliš projekta Družba Adrija", kaže se u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Tražio je to "ponukan prijeporima koji su se pojavljivali u javnosti, ali i neodgovornošću kojom je upravo potpredsjednica Vlade i predsjednička kandidatkinja HDZ-a pitanje Družbe Adrije nepotrebno politizirala u svrhu predizborne promidžbe".

"U priopćenju Vlade navodi se da postoje dijelovi Studije koji su proglašeni državnom tajnom. Vlada treba objasniti koji su to dijelovi i iz kojih su razloga proglašeni državnom tajnom, a to nije poznato predsjedniku Republike."

"Također, Studija o utjecaju na okoliš predana je nadležnom ministarstvu još sredinom srpnja. Zašto se onda čekalo do prosinca da bi se formirala Komisija za procjenu studije i zašto je prva sjednica Komisije zakazana tek za siječanj? Nije li to politiziranje i manipuliranje javnošću, a sve pod krinkom zaštite javnih interesa?"

"Vlada Republike Hrvatske svojim priopćenjem zapravo demantira pozicije koje je u predizbornoj kampanji zastupala potpredsjednica Vlade RH, a potvrđuje stajališta predsjednika Republike koji se po pitanju projekta Družbe Adrije javno založio za provođenje zakonski popisane procedure i javnu raspravu", kaže se u priopćenju Ureda predsjenika Republike.

Predsjednički kandidat i predsjednik Republike Stjepan Mesić sinoć je u emisiji Hrvatske televizije "Otvoreno sučeljavanje predsjedničkih kandidata" rekao da je od Vlade tražio da se Studija o utjecaju na okoliš projekta Družba Adrija objavi te da mu nije poznato zašto Vlada taji Studiju. Vlada je danas ustvrdila da on nije zatražio objavu Studije niti od Vlade niti od nadležnog Ministarstva. Njegovu tvrdnju da Vlada taji Studiju, Vlada je oštro osudila kao zlonamjernu insinuaciju s isključivo predizbornom svrhom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙