FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I Vlada i RTL opovrgavaju pisanje "Slobodne" da je premijer zvao predsjednika Uprave RTL Televizije

ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - I Vlada Republike Hrvatske i RTLTelevizija opovrgnuli su članak u današnjoj "Slobodnoj Dalmaciji" ukojem stoji da je "...premijer Ivo Sanader po povratku iz Bruxellesanazvao predsjednika uprave RTL televizije nezadovoljan izvješćem uinformativnoj emisiji te televizije...".
ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - I Vlada Republike Hrvatske i RTL Televizija opovrgnuli su članak u današnjoj "Slobodnoj Dalmaciji" u kojem stoji da je "...premijer Ivo Sanader po povratku iz Bruxellesa nazvao predsjednika uprave RTL televizije nezadovoljan izvješćem u informativnoj emisiji te televizije...".

"Naime, potpuno je neistinita informacija da je predsjednik Vlade Ivo Sanader po povratku iz Bruxellesa nazvao predsjednika Uprave RTL Televizije, a kamoli da ga je nazvao s namjerom da se upliće u uređivačku politiku te medijske kuće.

Nadalje, čvrsto je uvjerenje Vlade Republike Hrvatske da je sloboda medija i govora jedna od osnova demokratskog društva u koju se nitko ne smije i ne može uplitati.

Interpretacija pojedinih događaja stvar je uređivačke politike medija koji ih prenose, u čemu oni znaju svoju odgovornost prema javnosti", navodi se u priopćenju iz Vladinog ureda za odnose s javnošću.

Direktor korporativnih komunikacija RTL Televizije Drenislav Žekić također je odbacio navode u "Slobodnoj Dalmaciji".

"Odbacujemo takve navode", rekao je Žekić Hini i dodao da je u petak predsjednik Uprave RTL televizije osobno telefonom nazvao premijera Ivu Sanadera i zamolio ga za kraći intervju.

U "Slobodnoj Dalmaciji" u tekstu pod naslovom "Pregovori s Hrvatskom tek kad Gotovina bude u Haagu", uz ostalo se navodi da je "...premijer Sanader čak nazvao predsjednika Uprave RTL Televizije nezadovoljan izvješćem iz Bruxsellesa što ga je ta televizija emitirala u svojoj informativnoj emisiji, a u kojoj je, među ostalim konstatirano da se Vlada vraća u Zagreb u potpunosti neobavljena posla".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙