FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 31. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 31. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Polovinu poslovnog dnevnog lista Dnevnik Europapress holding prodala je tvrtki Masmedia, čiji direktor Stjepan Andrašić najavljuje da će kroz dvije godine nakladu lista, kojem će biti i glavni urednik, stabilizirati na devet do 10 tisuća prodanih primjeraka. Osim grafičkog redizajna, Andrašić je najavio da će Dnevnik postati poslovni sustav koji prati potrebe gospodarstva, donosi mu dnevne informacije, ali i brojne edukativne sadržaje. Također će pratiti globalne poslovne procese u svijetu i objavljivati razne poslovne priloge. Dnevnik će i dalje u istom formatu izlaziti pet radnih dana u tjednu, a grafičkim izmjenama trebao bi, po riječima novog glavnog urednika, postati "nešto smireniji" i manje nalik Jutarnjem listu.

ZAGREB - Hrvatska Vlada danas je zanijekala je danas istinitost sinoćnje izjave predsjedničkog kandidata i predsjednika Republike Stjepana Mesića da je od Vlade tražio da se Studija o utjecaju na okoliš projekta Družba Adrija javno objavi te da mu nije poznato zašto Vlada taji Studiju. "Predsjednik Stjepan Mesić nije zatražio objavu Studije niti od Vlade niti od nadležnog Ministarstva, a tvrdnju da Vlada RH taji Studiju smatramo zlonamjernom insinuacijom koju oštro osuđujemo", kaže Vladin Ureda za odnose s javnošću. U priopćenju se tvrdi da je "Predsjednikova izjava o tobožnjoj tajnosti Studije dana isključivo u predizborne svrhe".

VELIKA GORICA - Predsjednički kandidat i aktualni predsjednik Stjepan Mesić danas je u Velikoj Gorici ponovno pozvao Vladu da javnosti podastre studiju utjecaja na okoliš u okviru projekta Družba Adria, kako bi, kaže, hrvatski građani sami procijenili hoće li prihvatiti taj projekt ili ga odbaciti. Po njegovu mišljenju, otvaranje pitanja Družbe Adrije pred izbore nije dobro, napominjući da se o toj temi raspravlja još od 1970-ih, da je to kompleksno pitanje koje se ne rješava samo sa 'za' ili 'protiv'. Mesić drži da je riječ o izbornom podmetanju. Ponovio je kako ulazak Hrvatske u EU nema alternative, da će priključenje udruženoj Europi donijeti puno koristi Hrvatskoj - bolji standard, nove tehnologije, zaposlenost, no upozorava da Hrvatska mora više proizvoditi i postati konkurentna na europskom i svjetskom tržištu.

ZAGREB - HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor održala je danas na zagrebačkom Cvjetnom trgu završni predizborni skup pod sloganom "Za mene su ljudi ispred politike" s kojega je okupljenima i hrvatskoj javnosti poručila da će kao predsjednica čvrsto zastupati hrvatske državne i nacionalne interese. Bit ću protiv svega što nije u interesu Hrvatske i pokazati kako se može i treba služiti hrvatskom narodu, poručila je Kosor. Najavila je da će prvi njezin potez, kada postane predsjednica, biti zahtjev Vladi za raskidom štetnog sporazuma Družbe Adria, jer bi se njime, ustvrdila je, hrvatsko Jadransko more pretvorilo u mrtvo more.

ZAGREB - Nakon stanke od trideset i pet godina u zagrebačkom kazalištu "Komedija" 5. siječnja bit će praizvedena komedija Petera Weissa "Patnje gospodina Mockinpotta" u režiji Ozrena Prohića. Drama "Patnje gospodina Mockinpotta" prvi put je u hrvatskom kazalištu izvedena 1969. u Dramskom kazalištu "Gavelli" (tadašnjem Zagrebačkom dramskom kazalištu) u režiji Božidara Violića, a glavnu ulogu tumačio je Pero Kvrgić, koji je ulogu Mockinpotta smatrao sintezom svojega glumačkog rada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙